Witam wszystkich. Ostatnio zwracałam się na tym forum z prośbą o pomoc i jak zwykle się nie zawiodłam, więc pomyślałam, że może ponownie ktoś zechce mi pomóc, gdyż dodatki mieszkaniowe są dla mnie nadal zmorą, więc jeśli ktoś by zechciał mi pomóc to wdzięczność moja będzie dozgonna. Moje pytania dotyczą:
1. Ile w marcu i kwietniu 2024 roku wynosi 1 kWh za energię elektryczną?
2.Pani mieszka w wynajętym budynku od osoby prywatnej. Dom ogrzewany jest z pieca węglowego, tzw. kopciucha, z którego grzeje się także ciepła woda. Rodzina używa gazu z butli - butla przykręcana do kuchenki gazowej. W związku z tym muszę wyliczyć Klientce ryczałt za: brak centralnego ogrzewania, za brak ciepłej wody i za brak gazu przewodowego?
3.Czy do wydatków Klientki doliczam rachunki za energię elektryczną. W ustawie napisane jest, że nie stanowią wydatków - wydatki za energię elektryczną, jednak czytają różności na forum, spotkałam się z informacjami, że niektórzy doliczają, więc się zastanawiam.
4. Jeszcze pytaniu jak przeliczyć powierzchnię użytkową. Powierzchna użytkowa wynosi 47.50, a miesięczna stawka czynszu za 1 m 2 powierzchni użytkowej lokali mieszkalnych z zasobów gminy wynosi 2.40.
Wiem, że proszę o dużo informacji, ale dodatki to dla mnie czarna magia. Może ktoś zechce się odnieść do powyższego?