DODATKI/PREMIE Z AKTYWNEGO SAMORZĄDU

MagdaPCPR
Praktykant
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna, Aktywny samorząd
Kontakt:

DODATKI/PREMIE Z AKTYWNEGO SAMORZĄDU

Post autor: MagdaPCPR »

Witajcie, mam ogromną prośbę. Jeśli jesteście pracownikami rehabilitacji społecznej i dodatkowo robicie As-a to proszę dajcie znać ile mieliście kasy np. w 2018 r. łącznie na obsługę,ewaluację i promocję programu i ile z tego trafiło "w wasze ręce" np. w formie dodatku/premii/nagrody. Nie piszcie jaki PCPR bo u nas to wyglądało tak, że na obsługę było ok 35 tys., program robią 3 osoby i każda dostała do ręki premię jednorazową 480 zł. Próbujemy wywalczyć jakiś regularny dodatek bo tym kusił PFRON przy przystępowaniu do programu.
Marta75
Praktykant
Zajmuję się: dofinansowania PFRON
Kontakt:

Re: DODATKI/PREMIE Z AKTYWNEGO SAMORZĄDU

Post autor: Marta75 »

Ja mam dodatek 208 zł na rękę miesięcznie + od czasu do czasu jakaś premia np. za raport z ewaluacji
Marta75
Praktykant
Kontakt:

a na obsługę mieliśmy prawie 55 tyś
MagdaPCPR
Praktykant
Kontakt:

A napisz proszę ile osób realizuje program
Marta75
Praktykant
Kontakt:

2 osoby, w tym jedna zajmuje się wyłącznie AS, a ja tylko dodatkowo
Awatar użytkownika
wolfnash
Referent
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
Kontakt:

Post autor: wolfnash »

Nic nie dostajemy jako pracownicy. Wszystko wydajemy na materiały biurowe... :cry:
MagdaPCPR
Praktykant
Kontakt:

wolfnash pisze:Nic nie dostajemy jako pracownicy. Wszystko wydajemy na materiały biurowe... :cry:
A ile mieliście kasy na obsługę
leon
Referent
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: leon »

A my regularnie staramy się pisać do PFRONu do czego i Was namawiam i zgłaszać na szkoleniach żeby pieniądze na dodatek dla pracowników zajmujących się AS był zagwarantowany w zasadach programu!
Cały czas są dokładane zadania - teraz to już w ogóle popłynęli, a nie idą za tym żadne pieniądze.
To miało być nasze zadanie dodatkowe a w tej chwili zajmujemy się już tym cały rok!!
Eliza313
Praktykant
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Post autor: Eliza313 »

Realizuję zadania z zakresu rehabilitacji społecznej i mam od kilku lat dołożonego Asa.Żadnej nagrody, żadnej premii, zero. A pieniądze przecież są na obsługę!!!!Muszą być konkretne zapisy w programie bez tego nie mam szansy na wsparcie finansowe!!!
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

U nas dodatek wynosi ok 20 tys. As-a robię sama, a oprócz tego środki pom., przedm. ortop., sprzęt rehab., WRMR, narzucono mi rolę sekretarza w radzie społecznej (pisanie opinii i sprawozdanie z programu na rzecz ON).
Jak były ostatnio konsultacje odnośnie As-a też pisałam, żeby dodatek dla pracowników był uregulowany z ich strony.
Nie dostaję żadnych dodatkowych pieniędzy. Tzn dostajemy kasę z okazji dnia pracownika socjalnego, ale wtedy wszyscy, więc nie traktuję tego, jak dodatek za As-a.
ODPOWIEDZ