zwracam się z prośbą o informację czy, ktoś z was dawał może dofinansowanie do analizatora krzepliwości krwi?
NFZ nie dofinansowuje tego urządzenia więc z ortopedycznych odpada. Natomiast osoba, która zwróciła się do nas o dofinansowanie twierdzi, że ludzie otrzymują na ten cel dofinansowanie w ramach sprzętu rehabilitacyjnego.
Co o tym sądzicie?
dofinansowania PFRON
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dofinansowania PFRON
wg mnie to urządzenie w żaden sposób nie rehabilituje /usprawnia osoby, jest to urządzenie medyczne pomiarowe i tyle, ja bym nie dala dof.
Kasia
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wg mnie to urządzenie w żaden sposób nie rehabilituje /usprawnia osoby, jest to urządzenie medyczne pomiarowe i tyle, ja bym nie dala dof.
zgodnie z definicją słownikową sprzęt rehabilitacyjny to sprzęt niezbędny do prowadzenia zajęć rehabilitacyjnych mających za zadanie osiągnięcie przy aktywnym uczestnictwie osoby niepełnosprawnej możliwie najwyższego poziomu jej funkcjonowania, jakości życia i integracji społecznej.
zgodnie z definicją słownikową sprzęt rehabilitacyjny to sprzęt niezbędny do prowadzenia zajęć rehabilitacyjnych mających za zadanie osiągnięcie przy aktywnym uczestnictwie osoby niepełnosprawnej możliwie najwyższego poziomu jej funkcjonowania, jakości życia i integracji społecznej.
Kasia
dokładnie, zgadzam się z Koleżanką ale jak to bywa, nasi klienci wiedzą lepiej... 

ja mam teraz złożony wniosek w ramach barier technicznych osoba złożyła - ale nie mamy tego w katalogu iw ramach indywidualnego rozpatrzenia wnisku dofn.
Oprócz dofinansowania PFRON - Stare tematy przeczytaj również:
środki PFRON wg algorytmu
bariery techniczne
LBA
szkolenie dla osoby naumowę zlecenia
przyjmiemy dziecko do rodziny zastępczej/adopcyjnej
wózek elektryczny NFZ
As B1
Ewaluacja AS
RODZINA ZASTĘPCZA/ ADOPCYJNA
odpłatność dla dzieci w placówkach
Opłata za pobyt w Pieczy Zastępczej