dofinansowanie do studiów - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 wrz 2015, 12:18

Witam, czy możecie mi podpowiedzieć czy istnieje coś takiego jak dofinansowanie przez pracodawcę (GOPS) do studiów mgr? w przypadku gdy jestem po licencjacie i pracuje jako pracownik socjalny ale chce podwyższyc kwalifikacje (Resocjalizacja i profilaktyka społeczna na kierunku pedagogika) czy i do kogo powinnam pisać podanie?
aaaa

Napisano: 02 wrz 2015, 12:37

Istnieje. Albo pracodawca cie kieruje na studia i płaci, albo wyraża zgodę na pełną lub częściową partycypację w kosztach podnoszenia kwalifikacji pracownika. Pod warunkiem że ma na to kasę. Prośba pisemna do pracodawcy ( kierownika ) i czekasz na odpowiedź, aczkolwiek uważam, że można by podejść i porozmawiać dodatkowo. Mój szef swego czasu wyraził zgodę na pokrywanie kosztów nie nauki a dojazdu i noclegów. To też była dla mnie pomoc.
male

Napisano: 02 wrz 2015, 13:06

okej tylko czy muszą to być kierunki spokrewnione z wykonywaną pracą?
mam licencjat z kierunku pedagogika spec. praca socjalna a chce isc na pedagogike ze spec. resocjalizacja i profilaktyka społeczna. wydaje mi sie ze to w sumie pokrewne do tego czym się zajmuje tak?
aaaa

Napisano: 02 wrz 2015, 14:01

Decyzja należy do kierownika. Jeśli uzna, że twój kierunek studiów będzie przydatny w waszej pracy to może się zgodzić. A nasza praca ma ogromny wachlarz potrzebnych specjalności. Powodzenia.
male

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x