Dofinansowanie Moduł II - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 sie 2015, 14:05

Witam,

mam pytanie.

Czy mogę teraz podpisać umowę i wypłacić dofinansowanie dotyczące semestru letniego 2014/2015?
Karol76

Napisano: 05 sie 2015, 10:48

raczej nie wnioski mogą być przyjmowane od września do 10 października
llp

Napisano: 05 sie 2015, 11:36

Ale chodzi mi o przywrócenie terminu? Po prostu wnioskodawca się spóźnił
Karol76

Napisano: 05 sie 2015, 11:58

Z tego co mi się wydaje to możesz z nim podpisać umowę dopiero po wrześniu.
"wniosek dotyczący refundacji kosztów czesnego za rok akademicki 2014/2015 należy złożyć w okresie trwania tego roku akademickiego (do 30 września); wniosek złożony po zakończeniu roku akademickiego nie będzie mógł być rozpatrzony pozytywnie (podstawa: rozdział VII ust. 3 pkt 2 programu: Refundacja kosztów poniesionych przed dniem zawarcia umowy dofinansowania może dotyczyć kosztów opłaty za naukę (czesnego) dotyczących bieżącego roku szkolnego lub akademickiego, niezależnie od daty ich poniesienia).
Termin złożenia wniosku dotyczącego dofinansowania roku akademickiego 2015/2016 upływa w dniu 10 października".
W rozdz. VII PFRON dodał wpis: "3a Umowa, o które mowa w ust 3 może być zawarta także po zakończeniu roku szkoln/akadem., którego dotyczy wniosek".
gran

Napisano: 05 sie 2015, 15:48

A ja uważam,że możesz. Pmiętaj, że Wnioskodawca musi uzasadnić i udokumentować przyczyny uchybienia terminu. Poza tym napisz do swojego oddziału PFRON z opisem sytuacji i prośba o przywrócenie terminu vwypłaty.
Lili

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem