Dofinansowanie na paragon imienny

MoKingSkills
Stażysta
Zajmuję się: pfron
Kontakt:

Re: Dofinansowanie na paragon imienny

Post autor: MoKingSkills »

agak96 pisze: 08 lut 2022, 9:00 kontaktowałam się i twierdzi że jego księgowość mu nie pozwala i jego program nie ma takiej możliwości :? ze względu na brak NIP nabywcy
Więc dać na ten paragon imienny?
A to nie jest tak, że NIP nabywcy jest wymagany jeśli ktoś kupuje na firmę? Z tym tłumaczeniem to żadnej osobie fizycznej nie prowadzącej działalności nie mogliby wystawić faktury. Całkiem możliwe, że wnioskodawca wziął oprzyrządowanie na "firmę", a nie na siebie jako osobę fizyczną.
agak96
Praktykant
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Re: Dofinansowanie na paragon imienny

Post autor: agak96 »

pcprxyz pisze: 08 lut 2022, 9:31 W zawartej umowie( jeśli nie zmienialiście szablonów) jest zapis paragraf 3:
1. Rozliczenie dofinansowania nastąpi w sposób określony w załączniku nr 1 do umowy, po przedłożeniu przez Wnioskodawcę za pośrednictwem Systemu Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON(SOW) dowodów poniesionych wydatków- faktur/y VAT ( lub innych dowodów księgowych, gdy wystawienie faktury VAT nie jest możliwe np.: paragon z imienną specyfikacją zakupu, wraz z dowodami zapłaty) oraz dowodu uiszczenia udziału własnego.
dokładnie taki mam zapis więc chyba mój problem rozwiązany, dziękuję :)
MoKingSkills pisze:
agak96 pisze: 08 lut 2022, 9:00 kontaktowałam się i twierdzi że jego księgowość mu nie pozwala i jego program nie ma takiej możliwości :? ze względu na brak NIP nabywcy
Więc dać na ten paragon imienny?
A to nie jest tak, że NIP nabywcy jest wymagany jeśli ktoś kupuje na firmę? Z tym tłumaczeniem to żadnej osobie fizycznej nie prowadzącej działalności nie mogliby wystawić faktury. Całkiem możliwe, że wnioskodawca wziął oprzyrządowanie na "firmę", a nie na siebie jako osobę fizyczną.

to bardzo możliwe
ODPOWIEDZ