A to nie jest tak, że NIP nabywcy jest wymagany jeśli ktoś kupuje na firmę? Z tym tłumaczeniem to żadnej osobie fizycznej nie prowadzącej działalności nie mogliby wystawić faktury. Całkiem możliwe, że wnioskodawca wziął oprzyrządowanie na "firmę", a nie na siebie jako osobę fizyczną.agak96 pisze: 08 lut 2022, 9:00 kontaktowałam się i twierdzi że jego księgowość mu nie pozwala i jego program nie ma takiej możliwościze względu na brak NIP nabywcy
Więc dać na ten paragon imienny?
Dofinansowanie na paragon imienny
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pfron
- Kontakt:
Re: Dofinansowanie na paragon imienny
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Re: Dofinansowanie na paragon imienny
dokładnie taki mam zapis więc chyba mój problem rozwiązany, dziękujępcprxyz pisze: 08 lut 2022, 9:31 W zawartej umowie( jeśli nie zmienialiście szablonów) jest zapis paragraf 3:
1. Rozliczenie dofinansowania nastąpi w sposób określony w załączniku nr 1 do umowy, po przedłożeniu przez Wnioskodawcę za pośrednictwem Systemu Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON(SOW) dowodów poniesionych wydatków- faktur/y VAT ( lub innych dowodów księgowych, gdy wystawienie faktury VAT nie jest możliwe np.: paragon z imienną specyfikacją zakupu, wraz z dowodami zapłaty) oraz dowodu uiszczenia udziału własnego.

MoKingSkills pisze:A to nie jest tak, że NIP nabywcy jest wymagany jeśli ktoś kupuje na firmę? Z tym tłumaczeniem to żadnej osobie fizycznej nie prowadzącej działalności nie mogliby wystawić faktury. Całkiem możliwe, że wnioskodawca wziął oprzyrządowanie na "firmę", a nie na siebie jako osobę fizyczną.agak96 pisze: 08 lut 2022, 9:00 kontaktowałam się i twierdzi że jego księgowość mu nie pozwala i jego program nie ma takiej możliwościze względu na brak NIP nabywcy
Więc dać na ten paragon imienny?
to bardzo możliwe
Oprócz Dofinansowanie na paragon imienny - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
opłata wpisowa na studia
Naklejki na sprzęt
jak rozumień cykle rozpatrywania wniosków
AS Winooski 2022
Student i jego dochód
obszar D rozliczenie umowy
Dofinansowanie protezy poziom -IV
aktywny samorząd wózek o napędzie elektrycznym
Aktywny Samorząd C3 za duża kwota dofinansowania