dokumenty do ś. rodzicielskiego- moga byc? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 28 gru 2015, 16:54

1. Zaswiadczenie z UP gdy osoba jest zarejestrowana lub oswiadczenie gdy nie jest
2. zaswiadczenie z pracy meza ze nie jest uprawniony do macierzyńskiego w swoim zakładzie pracy
3. oświadczenia, ze maz i zona nie sa ubezpieczeni w KRUS jako domownicy
4. Akt urodzenia dziecka + kopia dowodu matki

Nie wiem co zrobic ze studentkami, osobami pracujacymi na um. zlecenie i uczennicami....czy w ogóle im przyznać bo w ustawie jest mowa o konieczności sprawowaniu opieki nad dzieckiem.

No i jak odjąc zasiłek dla bezrobotnych od swiadczenia skoro za 12/2015 PUP wypłaca zasiłek w styczniu 2015 a za 01/2016 w lutym 2016? Od 1000z zł. odjąc to co wypłacono w styczniu za grudzień czy to co się nalezy za styczen ale bedzie wypłacone w lutym?
julka@@

Napisano: 28 gru 2015, 18:16

ale po co Ci te dokumenty ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 gru 2015, 0:29

Przyznac a co zrobic?
Swiadczenie jest niezalezne od dochodu. Otrzymuja je osoby nie majace prawa do zasilku macierzynskiego a student i umowa o dzielo czy rencista nie ma prawa do macierzynskiego.
I nie rozumiem o co ci chodzi z koniecznoscia sprawowania opieki. To student sie dzieckiem nie zajmoe czy jak...
AgaJot

Napisano: 29 gru 2015, 9:54

AgaJot pisze:Przyznac a co zrobic?
Swiadczenie jest niezalezne od dochodu. Otrzymuja je osoby nie majace prawa do zasilku macierzynskiego a student i umowa o dzielo czy rencista nie ma prawa do macierzynskiego.
I nie rozumiem o co ci chodzi z koniecznoscia sprawowania opieki. To student sie dzieckiem nie zajmoe czy jak...
nie biorą mi sie te pytania z powietrza....byłam na szkoleniu i podobne pytania zadawali pracownicy osobie szkolącej....co do dokumentów to niby skad mam wiedziec czy dana matka ma prawo do macierzyńskiego czy nie, ja moge bazowac na oswiadczeniach tylko czy to wystarczy. Dodatkowo mam matke która pobiera zaiłek z PUP i lada dzień przyjdzie do mnie.
julka@@

Napisano: 29 gru 2015, 9:57

No właśnie.
Może jakiś zarys jakie dokumenty trzeba do rodzicielskiego?
mors

Napisano: 29 gru 2015, 12:03

No tak myślałem. Nikt nie wie (nie chce odpowiedzieć). Tylko jak za parę dni będziecie przyjmować wnioski?
Pozdrawiam.
mors

Napisano: 29 gru 2015, 12:13

mors pisze:No tak myślałem. Nikt nie wie (nie chce odpowiedzieć). Tylko jak za parę dni będziecie przyjmować wnioski?
Pozdrawiam.
sluchaj wszyscy wiedza tyle co Ty czyli nic, w ustawie i rozporzadzeniu nic nie ma o dokumentach potrzebnych do Świadczenia rodzicielskiego, a skoro nic nie ma to znaczy ze wszytsko bierzesz na oswiadczenie i tyle, sklamia to sklamia ich sprawa nie twoja
masterm

Napisano: 29 gru 2015, 12:15

to sam wniosek i podpisuje wszystkie oświadczenia we wniosku czy tworzycie odrębne oświadczenia dla wnioskodawcy
anita///

Napisano: 29 gru 2015, 13:54

a jakie wnioski na to ś.rodzicielskie :(
dsr

Napisano: 29 gru 2015, 14:31

dsr pisze:a jakie wnioski na to ś.rodzicielskie :(
jest załacznik do rozporządzenia z nowymi wzorami wniosków i oswiadczeń- zał. nr 16 to wniosek ś. rodzicielskiego.
mok

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x