dokumenty do SKO - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 02 lut 2017, 8:55

Mam pytanie techniczne: w czerwcu dałam kobiecie odmowę na pierwsze dziecko a przyznałam na drugie i trzecie. Napisała odwołanie, pokserowałam dokumenty, zrobiłam za zgodność i poszły do SKO. SKO odesłało nam te dokumenty i przekazały do ponownego. Znowu dałam odmowę i babka znów się odwołała. Czy mogę wysłać im te same dokumenty za zgodność co wcześniej a dokserować tylko nowe dokumenty? Bo nie uśmiecha mi się kserowanie znów 40 stron tego samego co wcześniej...
Niech doradzi ktoś doświadczony w temacie ;)
Beata88

Napisano: 02 lut 2017, 9:06

To ty wysyłałaś kserokopie do SKO a oryginały zostały w urzędzie? Przecież to powinno być odwrotnie :roll:
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 02 lut 2017, 9:14

no właśnei??? chyba trzeba przesłac oryginaly a zostawić sobie kopie bynajmniej ja tak robie :)
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 02 lut 2017, 9:14

tak od zawsze robi Pani od rodzinnego i nikt nigdy nie miał zastrzeżeń więc też tak kazano mi zrobić :?
Beata88

Napisano: 02 lut 2017, 9:26

Co za beton...

Jak już tak robicie to róbcie dalej. Nie musisz starych dokumentów znowu kserować, tylko nowe.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 02 lut 2017, 9:32

ja nie miałam jeszcze żadnego odwołania z 500+ ale kobietki z rodzinnego też u mnie wysyłają do SKO kopie za zgodność. Jak coś wspomniałam, że powinny iść oryginały to myślałam że mnie zabiją wzrokiem bo przyszła nowa młoda i się wymądrza i pewnie gdy będę mieć odwołanie to będą mi kazały wysłać kopie :P
Anka25

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x