czy wypłacacie pieniądze jak dokumenty sa w Ropsie i nie ma jeszcze decyzji? mam przypadek gdzie Pani zgłosiła że mąż wyjechał wiadomo że przekrioczy dochód, wysłałam dokumenty do Ropsu w styczniu usunęłam ja z listy wypłat a w lutym poszło z wyrównaniem !!!!!!!!!! co teraz szkoda babki bo jak rops będzie z niej to ściągał to minie trochę czasu i odsetki większe. Pytanie czy ona może to zwrócić teraz np. dzisiaj
Ja mam podobnie. Na początku na forum przeczytałem, że można wstrzymywać wypłaty na planie wypłat zawiesić realizację osobom, które po wydaniu decyzji zgłosiły wyjazd za granicę. I mam 6 takich osób. dla trzech osób, przyszło mi że mam uchylić np. od 01-06-2016 do nadal więc uchyliłem i jest ok. Jedna ma wstrzymane od listopada na planie wypłat i nic z ropsu jeszcze nie przyszło, decyzja nie uchylona. A w piątym przypadku wstrzymałem od 1 lipca na planie wypłat i przyszło że koordynacja zachodzi od 01-06-2016 do 30-07-2016 oraz 20-09-2016 do 18-10-2016. Uchyliłem za okresy koordynacji. A za sierpień wypłaciłem 500 zł bo nie było koordynacji i od listopada wypłacam dalej bo już ten Pan jest w Polsce i dochód im nie przekracza. Teraz wiem, że jest źle i nie wiem co robić.