500+ Na 2018, czy już się martwić? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 01 mar 2017, 22:00

Witam. Wyliczyłam sobie ostatnio dochód z pitu 37 za rok 2016 i wyszło mi 775 zł na osobę bez odliczenia dzieci od podatku, po odliczeniu dzieci wyszło mi 822 (dochód liczyłam w następujący sposób)
- dochód - skł. społeczna- skł. zdrowotna ( którą należy obliczyć w nast. sposób - składka zdrowotna z pitu x 9%:7,75%)- podatek należny. Kwotę która wyszła dzielisz przez liczbę m-cy przepracowanych i dzielisz przez liczbę osób w rodzinie.
Mam dwa pytania. Czy dochód wyliczyłam prawidłowym sposobem?
Czy nie odliczać dzieci od podatku żeby dostać 500+ na pierwsze dziecko w przyszłym okresie rozliczeniowym?
MajaMaja

Napisano: 02 mar 2017, 7:57

Nikt z pracowników OPS nie będzie udzielał info na taki temat bo to nierealne.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 02 mar 2017, 8:23

Dokładnie.
a jak nie wyjdzie to najwyżej sobie Pani złoży korektę do US za 2016
Gregoryj

Napisano: 02 mar 2017, 8:45

MajaMaja pisze:Witam. Wyliczyłam sobie ostatnio dochód z pitu 37 za rok 2016 i wyszło mi 775 zł na osobę bez odliczenia dzieci od podatku, po odliczeniu dzieci wyszło mi 822 (dochód liczyłam w następujący sposób)
- dochód - skł. społeczna- skł. zdrowotna ( którą należy obliczyć w nast. sposób - składka zdrowotna z pitu x 9%:7,75%)- podatek należny. Kwotę która wyszła dzielisz przez liczbę m-cy przepracowanych i dzielisz przez liczbę osób w rodzinie.
Mam dwa pytania. Czy dochód wyliczyłam prawidłowym sposobem?
Czy nie odliczać dzieci od podatku żeby dostać 500+ na pierwsze dziecko w przyszłym okresie rozliczeniowym?
Ludzie nie przesadzajcie. Żyjecie kilka lat do przodu??? Nie macie o czym myśleć tylko o tym czy załapiecie się na 500+? Zawsze możecie rzucić pracę...
gopssik

Napisano: 02 mar 2017, 9:31

Och zaczyna się... Kombinatorstwo :P Popieram gopssik :D zawsze możesz się zwolnić to na pewno dostaniesz 500 i na pierwsze dziecko :lol:
rysia

Napisano: 02 mar 2017, 10:29

u nas nie ma dnia żeby ktoś nie dzwonił czy nie przyszedł, że mamy policzyć czy załapią się na rodzinne jak ulgę odliczą.
Nikomu nic nie liczę. Mam swoją robotę. Od liczenia dochodu jest urząd skarbowy.
Wieczne uzyski, utraty, sprawozdania, meldunki, tel o dzień i najlepiej godzinę wypłaty, teraz jeszcze liczenie dochodu. Ludzie miejcie litość!!!
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 02 mar 2017, 11:17

Sipera pisze:u nas nie ma dnia żeby ktoś nie dzwonił czy nie przyszedł, że mamy policzyć czy załapią się na rodzinne jak ulgę odliczą.
Nikomu nic nie liczę. Mam swoją robotę. Od liczenia dochodu jest urząd skarbowy.
Wieczne uzyski, utraty, sprawozdania, meldunki, tel o dzień i najlepiej godzinę wypłaty, teraz jeszcze liczenie dochodu. Ludzie miejcie litość!!!
Brawo! A w nowym okresie jeszcze wnioski za ludzi powypełniajmy i będzie git. Bo u mnie nawet swoich danych nie potrafią wpisać, co mówić o utracie/uzysku....
gopssik

Napisano: 02 mar 2017, 11:22

Nikt nie mówił, że to jest łatwa robota ;]
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 02 mar 2017, 11:43

Korowiow pisze:Nikt nie mówił, że to jest łatwa robota ;]
owszem ale coraz częściej przychodzą do nas ze sprawami, które do nas nie należą a jak grzecznie odmawiasz to bebe jesteś. Wredny urzędnik.
" Pani a ZUS dostałam... Pani mi powie..., "Pani wyliczy mi..." "A jak mam grupę i chce dobudować..." " A urlop wychowawczy pracodawca może..."
OD tego są socjalni - PRACA SOCJALNA - no przecież mają dodatki. Od tego są ZUSY, KRUSY, US, pracodawcy...
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 02 mar 2017, 16:55

rysia pisze:Och zaczyna się... Kombinatorstwo :P Popieram gopssik :D zawsze możesz się zwolnić to na pewno dostaniesz 500 i na pierwsze dziecko :lol:
Tak oczywiście zwolnić to chyba powinna się Pani za takie zajebiste porady, co skończyło się picie kawki? Poczekajcie do października jak się towarzystwo zleci po kasę a tam wielu przypadkach zonk i kombinowanie a nawet zwroty po kilka tysi.hehe
Chciałam być miła i ogarnąć to za wczasu ale spoko mogę sobie polatać później za papierami i zwracać zwrot :lol: .
Majamaja

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x