dokumeny na kierownika - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 09 kwie 2015, 14:27

Mam pytanie czy może zostać kierownikiem ;osoba mająca wyższe wykształcenie , powyżej 3 lat pracy jako pracownik socjalny oraz skończone zarządzanie organizacją pomocy społecznej.
max1

Napisano: 09 kwie 2015, 14:28

Moze zostać nawet prezydentem.
BadAss

Napisano: 09 kwie 2015, 14:32

Dlaczego tak szyderczo - przygotowuje oferte i tak się zastanawiam ,że jeżeli taka osoba ma wyzsze np.kosmotologia :mrgreen: lub inne a spełnia ten warunek to może być kierownikiem ośrodka , czy dobrze myslę
Art. 122. 1. Osoby kierujące jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej są obowiązane posiadać co najmniej
3-letni staż pracy w pomocy społecznej oraz specjalizację z zakresu organizacji pomocy społecznej.
max1

Napisano: 09 kwie 2015, 15:08

czy ktoś coś się wypowie czy dobrze myślę :lol:
max1

Napisano: 09 kwie 2015, 17:35

A na jakiej zasadzie ta osoba pracowała jako pracownik socjalny, przecież nie spełnia wymogów?
Pracownikiem socjalnym może być osoba...... poczytaj w ustawie
zzzz

Napisano: 09 kwie 2015, 21:42

Kierownikiem może zostać osoba, która wygra konkurs:) Podstawowe wymagania to wykształcenie wyższe, 3-letni staż w pomocy i specjalizacja z organizacji pomocy społecznej na nowych zasadach od 10.2012 roku lub studia podyplomowe z organizacji pomocy społecznej ukończone do 2012 roku. Staż w pomocy społecznej może mieć osoba po administracji, pedagogice, psychologii itp."Kosmotologia" nie wpisuje się w ten zakres:) Ponadto osoba przystepująca do konkursu musi znać na bieżąco przepisy, ustawy itp. ponieważ jest z nią przeprowadzana rozmowa kwalifikacyjna.
Zarządzanie organizacją pomocy społecznej nie uprawnia do przystąpienia do konkursu ponieważ zgodnie z ustawą o ps są inne wytyczne patrz wyżej.
dowerka

Napisano: 10 kwie 2015, 7:18

Osoba po kosmologi majaca trzyletni staz w pomocy, która ma podyplomowe z organziacji ps mzoe byc kierownikiem .
BadAss

Napisano: 10 kwie 2015, 10:57

Uzupełnnie informacje ,zże ta osoba pracowała jako pracownik socjalny 5 lat posiada dyplom ukończenia kolegium pracowników służb społecznych; o zawadzie pracownik socjalny
max1

Napisano: 10 kwie 2015, 12:48

max1 --> jezeli nie rozumiesz stanu prawnego to widocznie nie nadajesz sie na kierownika.

Ma być minimum 3letni staż w ops + organziacja ps
BadAss

Napisano: 10 kwie 2015, 13:46

Nie ja dobrze rozumie tą ustawe ,ale soby które organizują tz. konkur nie bardzo , gdyż wszystko jest ukartowane ja tylko w 100 % chciałem sie upewnić ze jest to oki , znam wszystkie ustawy i dokumentacje jak powinna być w ops , no to wiec nie obrażaj innych osób nie znasz ich intencji , gdyż chciałem wysłuchac innych opinii , gdyż przy wyborze kierownika ustalają sobie wójtowie , burmistrzowie punktacje "fikcja ." i ten kto ma byc i tak nim zostaje .Ja chce to wszystko opisac w lokalnej gazecie , ajki to wybór itp.Pozdrawim wszystkich ciężko pracujących pracowników socjalnych .
max1

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x