dokumeny na kierownika - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 13 kwie 2015, 12:07

Przepraszam, podane wyżej roporządzenie jest już wersją archiwalną - aktualne rozporządzenie z dnia 18 marca 2009r.( Dz.U. z 2014 1786 j.t)
wwz

Napisano: 13 kwie 2015, 13:34

Osoby zatrudnione na stanowisku kierowniczym przed wejściem ustawy nie musieli mieć wykształcenia wyższego. Nowa ustawa mówi o wyższym wykształceniu. Osób już zatrudnionych na stanowiskach kierowniczych ustawa nie dotyczy ( mogą nadal pracować)-
zzzz

Napisano: 14 kwie 2015, 14:19

Kierownik musi legitymować się ukończoną organizacją pomocy społecznej oraz 3-letnim stażem w pomocy społecznej i to wszystko.
To oznacza, że nie musi mieć ukończonych studiów wyższych.
Nie musiał nigdy pracować jako pracownik socjalny. Mógł 3 - lata pracować w księgowości ośrodka.
WPS

Napisano: 14 kwie 2015, 15:04

WPS pisze:Kierownik musi legitymować się ukończoną organizacją pomocy społecznej oraz 3-letnim stażem w pomocy społecznej i to wszystko.
To oznacza, że nie musi mieć ukończonych studiów wyższych.
Nie musiał nigdy pracować jako pracownik socjalny. Mógł 3 - lata pracować w księgowości ośrodka.
Bzdura! Ustawa opracownikach samorządowych się kłania! Kierownicze stanowisko= wykształcenie wyższe
Ania81

Napisano: 22 lip 2015, 13:59

ja mam mgr pedagogika specjalizacja pomoc społeczna i pracuję na zasiłkach rodzinnych 7 lat. Czy mogę zostać kierownikiem? Kiedyś znalazłam jakiś artykuł że osoba która do 2007 (lub 2008 nie pamietam) ukończyła w/w kierunek moze zostać kierownikiem. Czytając minimum na tej specjalizacji to większość miałam na tych studiach....
kasia7

Napisano: 22 lip 2015, 20:28

dla mnie staż 3 lata w pomocy społecznej to nie świadczenia rodzinne.....ale mogę się mylić....
ktosik

Napisano: 22 lip 2015, 23:02

ola1111
Nowo zatrudnieni kierownicy muszą posiadać wyższe wykształcenie - zgodnie z ustawą samorządową.
Osoby zatrudnione przed nowelizacja ustawy na stanowiskach kierowniczych- nadal mogą pracować jako kierownicy( nowy przepis ich nie dotyczy)
zzzz

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x