dom jednorodzinny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 sty 2015, 14:59

Ma pytanie wnioskodawczyni mieszka w do mu o pow. użyt 78,90 m a pow. mieszka 48,80 mieszka z synem w pokoju i kuchni tj ok 40 m a jej córka z mężem i dziećmi użytkuje pow 38,90 jakby drugą cześć domu ale nie maja żadnej umowy spisanej miedzy sobą prowadza dwa osobne gospodarstwa domowe. i czy mogę na oświadczeniu przyjąć że wnioskodawczyni zamieszkuje w części domu i przyjąć 40m jako pow. użytkową i należy jej się dodatek czy mam przyjąć całą powierzchnie tj 78,90 i odmowa.
ELa34

Napisano: 09 sty 2015, 15:39

Odpowie ktoś
ELa34

Napisano: 09 sty 2015, 16:46

jeżeli wnioskodawca składa oświadczenie że w mieszkaniu są prowadzone dwa odrębne gospodarstwa domowe to nie możemy ich łączyć na siłę, jeżeli jest właścicielem domu przyjmij na oświadczeniu pouczając o odpowiedzialności karnej o powierzchni użytkowe całego domu, następnie kto zajmuję jaką powierzchnię w jakie instalacje jest wyposażony dom.
dla potwierdzenia zrób wywiad niech wnioskodawca napisze na czym polega odrębność gospodarstw domowych, ustal czy korzystają ze wspólnej kuchni i łazieki, na jakiej podstawie córka zajmuje wraz z mężem i dziećmi część domu, myślę że wystarczy jeżeli napisze że jest to użyczenie w zamian za pomoc w opłatach, może mają osobne liczniki to sprawa jasna.
Gość

Napisano: 09 sty 2015, 22:16

Tak mają osobne liczniki kuchnie mają osobna . córka z rodziną korzysta użycza od matki ale nie mają nic na piśmie tak na słowo.Czyli mogę na oświadczeniu pod odp przyjąc że matka z synem zajmuje 40m a córka 38,90 jak pow użytkowa domu wynosi 78,90?
Ela342

Napisano: 12 sty 2015, 9:55

oczywiście że możesz na oświadczeniu tylko pamiętaj o pouczeniu najlepiej żeby oświadczenie zaczynało się: pouczona o odpowiedzialności karnej .......................itd oświadczem ........................
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x