Domówienie KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 wrz 2023, 10:09

Proszę o pomoc!
Poprawiałam wniosek złożony elektronicznie,ponieważ Pani popełniła kilka błędów, ale zapomniałam usunąć czek box,że rezygnuje z tradycyjnej karty :oops: Pani jest 51 rocznik i tylko tradycyjna forma karty ją interesuje. Jak mam teraz domówić te kartę???
kati77
Stażysta
Od: 23 mar 2023, 10:45
Zajmuję się: Referent ds.FA,KDR,dodatki mieszkaniowe

Napisano: 27 wrz 2023, 11:13

Nie wiem czy jest inna opcja niż złożenie wniosku o dodatkową formę KDR i opłata 10 zeta....
iga1
Praktykant
Od: 14 kwie 2021, 10:53
Zajmuję się: PS/KDR

Napisano: 28 wrz 2023, 7:41

iga1 pisze:
27 wrz 2023, 11:13
Nie wiem czy jest inna opcja niż złożenie wniosku o dodatkową formę KDR i opłata 10 zeta....
Cholipka, te 10 zeta chyba sama powinnam zapłacić. Czyli wzywam Panią i wypełniamy kolejny wniosek?
kati77
Stażysta

Napisano: 28 wrz 2023, 10:25

nie bardzo rozumiem, co się wydarzyło. w oryginalnym wniosku Pani zrezygnowała z tradycyjnej formy ale przy poprawie wniosku jednak chciała tradycyjną i taka zmiana nie została wprowadzona w systemie?
ponieważ jest to błąd urzędnika, to ja bym nie szła w dodatkową formę, tylko anulowała kartę i wprowadziła wniosek z ręki jeszcze raz, obie formy karty, i co prawda będzie dodatkowy koszt obsługi wniosku, ale łatwiej to wytłumaczyć, nić wpływy do budżetu państwa tudzież ich brak, albo pobierać od wnioskodawcy opłatę, choć to nasza wina... o ile wszystko jest na piśmie, bo nie wiem dokładnie jak cały proces przebiegł :P
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 28 wrz 2023, 11:33

rikli pisze:
28 wrz 2023, 10:25
nie bardzo rozumiem, co się wydarzyło. w oryginalnym wniosku Pani zrezygnowała z tradycyjnej formy ale przy poprawie wniosku jednak chciała tradycyjną i taka zmiana nie została wprowadzona w systemie?
ponieważ jest to błąd urzędnika, to ja bym nie szła w dodatkową formę, tylko anulowała kartę i wprowadziła wniosek z ręki jeszcze raz, obie formy karty, i co prawda będzie dodatkowy koszt obsługi wniosku, ale łatwiej to wytłumaczyć, nić wpływy do budżetu państwa tudzież ich brak, albo pobierać od wnioskodawcy opłatę, choć to nasza wina... o ile wszystko jest na piśmie, bo nie wiem dokładnie jak cały proces przebiegł :P
Starszej Pani wniosek elektronicznie wypełnił ktoś z rodziny i omyłkowo zrezygnował z tradycyjnej formy KDR a ja nie zauważyłam tego i zapomniałam zmienić. Przyszły mi karty oprócz właśnie tej Pani i zaczęłam sprawdzać co się zadziało :(
kati77
Stażysta

Napisano: 28 wrz 2023, 13:00

no jak wniosek zrobiony zgodnie z tym jak był złożony, a Pani jednak teraz chce tradycyjną, no to tylko domówienie, czyli nowy wniosek i opłata... :roll:
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x