Czy rząd szykuje na wakacje dla nas nową robotę- dodatek do węgla, o który już ludzie tłumnie pytają ? I to w okresie zasiłkowym . Czy ktoś ma jakieś przecieki, bo nie wiem jak planować urlop
można się domyśleć,że to nas właśnie kopnie ten zaszczyt wystawiania zaświadczeń o dochodzie rodziny aby uzyskać niższą cenę węgla... przecież już wystawiamy takie zaświadczenia do czystego powietrza. takie zaświadczenie będzie dla tych osób, które w deklaracjach zaznaczyły węgiel. tylko pytanie czy dochody za 2020 rok czy może tak jak do czystego powietrza od lipca zmiana i wszystkich od początku pobieramy za 2021 rok...
A gdzie pisze coś na ten temat? Szczerze mówiąc ja nic nie słyszałam jeszcze.
Jedynie co to ludzie chodzą o potwierdzenie do Urzędu do osoby która zajmuje się deklaracjami i wpisem do CEEB, bo jak zadeklarowali ze palą węglem to mają mieć zniżkę do 3 ton na zakup węgla/ekogroszku czy coś, ale nawet się w to nie zagłębiałam bo nie ma czasu.
Jak zaświadczenie to pewnie będzie 7 dni na wydanie a na odpowiedź ZUS już teraz czekamy 3 miesiące. To zanim wydamy zaświadczenie to minie sezon grzewczy.
Jak zaświadczenie to pewnie będzie 7 dni na wydanie a na odpowiedź ZUS już teraz czekamy 3 miesiące. To zanim wydamy zaświadczenie to minie sezon grzewczy.
Spróbowałam się teraz doczytać czegokolwiek więcej i znalazłam tylko cyt.: Rząd przyjął projekt ustawy, która ma ustabilizować cenę węgla i zwiększyć jego dostępność dla odbiorców indywidualnych. Gwarantowana cena węgla dla gospodarstw domowych została ustalona na poziomie 996,60 zł za tonę. Jednocześnie wprowadzony został limit — 3 tony węgla w gwarantowanej cenie na każde gospodarstwo domowe. Ponadto, aby kupić tańszy opał, trzeba będzie przedstawić dokument potwierdzający złożenie deklaracji CEEB.
kolejny cyt.: Chcemy wyrównać ceny dla tych mniej zamożnych. Węglem palą mniej zamożne gospodarstwa, co widać po ewidencji budynków i dodatku osłonowym
Może nie będzie żadnych zaświadczeń o dochodach, tylko wystarczy to potwierdzenie z deklaracji do CEEB.
To są tylko takie moje błagalne modły, żeby się nie załamać