ZAWIESZENIE POSTĘPOWANIA EGZEKUCYJNEGO - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 17 cze 2022, 10:54

Witam
Mam taką sytuację: Pani ma nienależne SR i SW, nie wpłaciła, wydałam upomnienie, nie wpłaciła, wydałam TW. Obudziła się i chciała rozłożenia na raty. Więc dostała je, rozłożyłam dług na raty. Co z TW? Wydaje mi się że musze teraz zrobić zawieszenie postępowania, czy ktoś to robił i może podzielić się wzorem?
Ja2018
Praktykant
Od: 20 gru 2018, 14:11
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, Fundusz Alimentacyjny, Świadczenie wychowawcze

Napisano: 17 cze 2022, 11:15

Nie miałem takiej sytuacji zaznaczę. No ja bym się porządnie zastanowił czy chciałbym zawieszać w całości postępowanie egzekucyjne. Kosztów upomnienia oraz kosztów egzekucyjnych to raczej nie ściągniesz sobie. Ja bym wniósł o ograniczenie egzekucji.

organ dnia
Sprawa dotyczy .... (numer TW)

Na podstawie art.7a § 1 oraz art.56 § 1 pkt 1 i pkt 4 ustawy o egzekucji + ustawa o SR + upoważnienie
wnosisz o zawieszenie w części postępowania egzekucyjnego w sprawie ...
Uzasadnienie
Opisujesz stan faktyczny ... Decyzją z dnia tut. organ rozłożył na raty ....
Ponieważ kwota główna i odsetki zostały rozłożone na raty to w tym zakresie należy zawiesić egzekucję. Koszty upomnienia i koszty egzekucyjne ponosi zobowiązana/y i w tym zakresie egzekucja powinna być nadal prowadzona.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x