dość skomplikowane - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 26 lis 2013, 15:00

hahaha to nie jest małżeństwo tylko konkubinat, to jedno dziecko jest tylko jego więc chyba jest różnica
~jola

Napisano: 26 lis 2013, 15:11

~Elmer

Napisano: 26 lis 2013, 15:36

?
~wwww

Napisano: 26 lis 2013, 15:40

a jak przyjełaś wniosek tej Pani skoro nie wpisała ojca dziecka do składu rodziny jak go nie wpisuje to musi mieć zasądzone alimenty na to dziecko?
~znaczek

Napisano: 26 lis 2013, 15:48

po pierwsze przyjęłam dwa wnioski
jeden Pani, która wnioskuje na swoje dziecko(od ojca dziecka są zasądzone alimenty), i na dziecko wspólne z konkubentem i on jest w składzie rodziny,
drugi Pana - konkubenta, który wnioskuje na swoje dziecko
skład rodziny jest ten sam, tylko chodzi mi o to, że w innej gminie pewnie przez pomyłkę przyznali Pani zasiłki rodzinne na troje dzieci pomino tego, że dla jednego dziecka ona nie ma żadnych praw
~jola

Napisano: 26 lis 2013, 16:23

przecież mogłaś przyjąc jeden wniosek
~znaczek

Napisano: 26 lis 2013, 16:30

drogi znaczku - na jakiej podstwie miałam przyjąć jeden wniosek - Pani dla tego dziecka nie jest ani rodzicem, ani opiekunem prawnym, ani opiekunem faktycznym dziecka, nie jest małżonkiem to jak?
~jola

Napisano: 26 lis 2013, 16:45

normalnie. Zbyt literalnie czytasz ustawę.
A jak już chcesz tak czytać to przyjmij jeden wniosek złożony przez obydwojga rodziciów
~Elmer

Napisano: 26 lis 2013, 16:46

moje SKO stoi na stanowisku i wyraźnie nam to wyłuszczyli, że to, że ktoś jest uprawniony nie oznacza, że pobiera.... mogła taka osoba po prostu nie przyjść z wnioskiem w poprzednim okresie zasiłkowym.... nam SKO w takim przypadku każe badać \"czy osoba hipotetycznie kwalifikowałaby się do świadczeń rodzinnych\" koniec cytatu :) więc wysyłamy prośbę o dostarczenie potrzebnych dokumentów pod rygorem rozpatrzenia w oparciu o posiadane dokumenty (czyli odmowa)
~Iza

Napisano: 26 lis 2013, 17:10

a jakie to SKo jeśli mozna wiedzieć, pewnie sie posiłkuja wyrokami WSA w Łodzi i WSA w Kielcach.
~jola

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x