Doszacowanie środków na obsługę - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 18 sty 2022, 13:58

Powiem Wam, jak jest obsługa oszacowana. Na przykładzie mojej gminy. Trzeba rozpatrzyć i wypłacić
- 100 wniosków, żeby zarobić na moduł dedykowany do obsługi dodatku osłonowego (z 50 wniosków wychodzi mi wypłata 32000 zł, a więc 640 zł, a moduł kosztuje 1230,00 zł brutto).
- 50 wniosków, żeby "zarobić" na wnioski z drukarni i wydruk (bo ludzie już chcą wypełnić i złożyć wnioski)...,
- muszę wysłać z 50 wniosków 15 listów poleconych (15x 9,20 zł = 138 zł), a więc 15 wniosków rozpatrzę i wypłacę tylko po to, żeby pokryć koszt poczty. A to dopiero początek!

Wszystko poszło na bok - rodzinne, funduszu alimentacyjny, archiwum i działania wobec dłużników. Nikogo do dodatku nie można zatrudnić, bo nie ma na to kasy i wygląda, że jej nie będzie wcale.
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 18 sty 2022, 16:28

Ja robię rodzinne i fundusz cały czas bo mam tego jeszcze sporo ( żadnej luki czasowej), więc osłonowy narazie olewam.
zocha1234
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:22
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko

Napisano: 18 sty 2022, 21:47

Tak samo jak poprzedniczka. Robię to co powinnam czyli rodzinne i fundusz- mam sporo spraw, nie mogę tego zostawić (obowiązują mnie tu terminy przecież) dlatego, że na hura trzeba robić coś co zostało nagle wymyślone i zupełnie nieprzemyślane.
Raczej nie uda się tego zrealizować tak jakby chciał rząd- przynajmniej ja nie widzę takiej możliwości, musiałabym wszystko zostawić na kilka miesięcy i robić tylko osłonowy. Musi to robić nowa osoba- taka jest smutna prawda nie do przeskoczenia.
Jeśli ktoś jest w stanie zrobić w terminie ten dodatek osłonowy łącznie ze swoimi aktualnymi obowiązkami to oznacza, że miał ich bardzo mało i zbijał bąki do tej pory :D .
nowa21
Stażysta
Od: 18 sie 2021, 20:33
Zajmuję się: SR/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x