dot. orzeczenia o stopniu niepełnosprawności - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 maja 2012, 1:01

Mam pytanie! Uczestniczka WTZ ma orzeczony umiarkowany stopień niepełnosprawności wraz ze wskazaniami uczestnictwa w WTZ.Orzeczenie wydane zostało na stałe. W minionym okresie uczestniczka WTZ była badana w Powiatowym Zespole i otrzymała znaczny stopień niepełnosprawności,orzeczenie jest czasowe i nie ma w nim wskazań do uczestnictwa w WTZ.Moje pytanie brzmi: które orzeczenie jest ważne?
~Kwiatek

Napisano: 30 maja 2012, 11:22

Jeżeli orzeczenie nie jest prawomocne to niech sie odwołuje. Uważam, że oprzeczenia są oba ważne. Proponuję trzymać w dokumentach to ze wskazaniem do terapii.
~ŁG

Napisano: 30 maja 2012, 11:57

Może się odwołać tylko od punktu dotyczącego wtz. Może ktoś zapomniała jej wpisać wskazany udział. Jeśli nie to masz w zanadrzu to o umiarkowanym.
~marynia

Napisano: 30 maja 2012, 23:16

A ja nie jestem zwolenniczką ukrywania, że mam wiedzę o zmianie orzeczenia. Również proponuję odwołanie się od treści ostatniego. ale z drugiej strony, pobyt w wtz ma jakiś cel - podobno aktywizację społeczną zmierzajacą do zawodowej. Może być tak, że taki cel przez udział tej osoby w zajęciach wtz nie zostanie nigdy osiągnięty i dlatego tak brzmi orzeczenie o stopniu niepełnosprawności. W zamierzeniach wtz nie miały być przecież ośrodkami stałego wsparcia (tę rolę mogą pełnić śds lub domy dziennego pobytu albo zwyczajnie dps), rotacja uczestników z powodu osiągnięcia postępów w realizacji planu rehabilitacji - której tak naprawdę nie ma, również należy do zadań wtz.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x