Dofinansowaniu podlega wynagrodzenie miesięczne brutto maksymalnie do kwoty 1900 zł, co ma stanowić maksymalnie 60% kosztów wynagrodzenia.
Czy wynagrodzenie chorobowe też podlega refundacji, czy nie uwzględniacie tej kwoty?
Nam też przyznali mniej niż wnioskowaliśmy.
Jak rozliczę w każdym miesiącu 2019 po kolei od I do XII maks.60% kosztów wynagrodzenia to dotacji wystarczy mi tylko do października, czyli listopad i grudzień tylko wkład własny. Zastanawiam się czy nie zrobić tak żeby rozliczenie dotacji było w każdym z 12 miesięcy, czyli kwotę dotacji podzielę przez 12 i rozliczę w każdym miesiącu, to będzie ok. 50% wkładu dotacji.
Jak robicie?
W ubiegłym roku też miałam mniejszą dotację niż wnioskowaliśmy, rozliczałam 1/12 co m-c (oczywiście wtedy,gdy fizycznie otrzymaliśmy kasę rozliczyłam m-ce wstecz). W tym roku jeszcze nie brałam się za rozliczenie bo mamy przyznaną narazie na papierze
U nas nie ma podziału procentowego, jest 60/40 a umowy zleceni 24/73. Mamy koordynatorów. A powiedzcie co robicie z chorobowym pracownika? nigdzie nie jest napisane że nie może być wliczane...
U nas było nie wiele chorobowego dotacja przyszła mniejsza więc nie widzę problemu w tej sytuacji. Jednak jak pracownik dużo chorował to wg mniej lepiej dopytać w UW.