Dotyczy dłużnika alimentacyjnego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 maja 2014, 7:53

Witam, mam pytanie a właściwie 2 pytania
1. Jeśli wystawiłam dłużnikowi wszczęcie postępowania w spawie uznania za uchylającego się i wstawiła się przed upływem 7 dni od odebrania zawiadomienia jest wywiad, jest zarejestrowany w PUP to co teraz mam zrobić z tym wszczęciem? Mam pisać jakieś umorzenie czy co?
2. Wystawiłam decyzje dłużnikowi o tym, że jest uchylający się i w dniu wysłania w/w decyzji dłużnik zjawiła się na wywiad to co mam teraz zrobić jak to skorygować?
POZDRAWIAM
KatiaFA

Napisano: 26 maja 2014, 8:21

Pomoże ktoś? Serdecznie proszę
KatiaFA

Napisano: 26 maja 2014, 8:29

1. umorzenie;
2. jak wysłałaś to niech się odwołuje
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 26 maja 2014, 8:41

a macie umorzenie jakiś wzór?
KatiaFA

Napisano: 26 maja 2014, 11:07

DECYZJA FA......2014

Na podstawie art. 105 § 1 Kodeksu Postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2013r. poz. 267 z późn. zm.) oraz art. 5 ust. 3 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów ( Dz. U. z 2012r. poz. 1228 z późn. zm.).

POSTANAWIAM

umorzyć postępowanie w sprawie uznania dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych wobec osób uprawnionych ...... oraz ......, gdyż stało się bezprzedmiotowe.

UZASADNIENIE

W dniu 06 lutego 2014r. stawił się Pan w tut. Ośrodku w celu przeprowadzenia wywiadu alimentacyjnego i złożenia oświadczenia majątkowego. Brak więc podstaw do wydania decyzji o uznaniu Pana w trybie art. 5 ust. 3 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2012r. poz. 1228) za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych.
W związku z tym postępowanie stało się bezprzedmiotowe.

POUCZENIE

Od niniejszej decyzji służy prawo wniesienia odwołania do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Szczecinie za pośrednictwem tutejszej Instytucji w terminie 14 dni od daty doręczenia.

Otrzymują:
1. adresat
2. a/a
nita

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x