dowód w sprawie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 11 lut 2015, 11:12

klientka dostarczyła do naszego OPS list od swojej matki. Podejrzewam że klientka poprosiła matkę o napisanie do nas listu z informacją że nie przekazuje córce żadnych pieniędzy. Jednak z listu wynika że matka przekazywała córce regularnie pieniądze na leki, opłaty i tp, okazjonalnie na opał(tego córka nie wspominała na wywiadach). Klientka oczywiście korzystała u nas z pomocy w wykupieniu leków, czy opłaceniu prądu. Wszystko zaczęło się od wywiadu alimentacyjnego u matki w którym matka powiedziała, że pomaga córce kwotą 300zł. Klientka zaprzeczała, ale ja policzyłam tą kwotę do dochodu. I teraz mam pytanie czy taki list mogę uznać za dowód w sprawie?
Bo jeżeli tak to wypada mi wstrzymać świadczenia i decyzja o zwrocie pobranych świadczeń.
nowa123

Napisano: 11 lut 2015, 16:10

Nie do końca wiem czy o to chodzi, ale skupiłabym się na tym, by ustalić rozbieżności skoro córka mówi że nie otrzymuje żadnej kasy a matka w czasie wywiadu alimentacyjnego i w liście podała inaczej. Dołączyłabym ten list i wezwałabym córkę do złożenia wyjaśnień i spisała protokół z przesłuchania strony.
limonka

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x