WYNAGRODZENIE dla opiekuna - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 11 lut 2015, 13:49

Sąd przyznał wynagrodzenie dla opiekuna od października, wniosek wpłynął do OPS w styczniu. Od kiedy wypłacać ? Czy należy się wyrównanie zgodnie z postanowieniem sądu czy od miesiąca złożenia wniosku w OPS?
male

Napisano: 11 lut 2015, 14:47

od dnia, kiedy sąd przyznał.
axn

Napisano: 11 lut 2015, 15:43

Czy możesz podpowiedzieć co reguluje taką zasadę ? Nie wypłacałam jeszcze więc chcę zrobic to dokładnie i zabezpieczyć na to srodki
male

Napisano: 12 lut 2015, 9:01

Ja przyznaje od dnia złożenia wniosku, tak jak jest to zapisane w naszej ustawie.
axa

Napisano: 12 lut 2015, 10:35

OPS wypłaca wynagrodzenie a nie przyznaje wynagrodzenie.
BadAss

Napisano: 12 lut 2015, 11:19

Czepiasz się słów. Napisz od kiedy wypłacasz to wynagrodzenie !
axa

Napisano: 12 lut 2015, 11:46

Wypłacanie a przyznawanie to nie "czepianie się" ale prawna, gramatyczna i literalnie różna definicja. Sugeruje zatrudnić prawnika i zamknąć twarz, kiedy się nie ma nic do powiedzenia.

I wypłaca się tak jak wskazał sąd a nie od dnia złożenia wniosku.
BadAss

Napisano: 12 lut 2015, 13:38

Zejdź na ziemię - piszesz jak byś miał przerost formy nad treścią. Może tak podejść bardziej po ludzku chociaż raz w roku ?
axa

Napisano: 12 lut 2015, 14:41

axa --> No dobrze, wiec napisze jeszcze raz - wypłacanie to nie przyznawanie - wiec wypłacamy od dnia jaki ustalił sąd, nawet wstecz.
BadAss

Napisano: 18 lut 2015, 0:05

Podstawą do wypłacenia wynagrodzenia dla opiekuna jest wyrok sądu, bez względu na to kiedy trafił do nas klient wypłacamy zgodnie z wyrokiem, ośrodek nie przyznaje tylko realizuje postanowienie sądu. Na ten cel składamy zapotrzebowanie na dotację do UW i czekamy aż przyjdą środki. Klienta informujemy pisemnie o tym, że złożyliśmy wniosek o środki na ten cel i niezwłocznie po ich otrzymaniu wypłacimy świadczenie ze spłatą od daty przyznania. pozdrawiam
urzędnik

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x