dozór elektroniczny dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 lut 2014, 16:45

Co robicie w przypadku kiedy dłużnik jest na dozorze elektronicznym. Zgłosił się na wywiad i stąd wiem. Z PUP -u jest wyrejestrowany bo nie zgłosił się w terminie (był już w ZK) i może się zarejestrować dopiero po upływie 9 mcy, jak twierdzi( zgubił decyzję o wyrejestrowaniu).
~Justyna

Napisano: 06 lut 2014, 16:53

Niech się zarejestruje jako poszukujący pracy.
Jak nadal będzie twierdził że zarejestrować go nie chcą, zażycz sobie zaświadczenia z PUP potwierdzające jego słowa.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2014, 10:46

ja mam podobną sytuacje. Dłuznik ma dozór elektroniczny, tylko ze jest zarejestrowany w PUP i mam to zaswiadczenie. Tylko zastanawiam sie jak to wogole jest w takim przypadku czy moze podjąć jakiekolwiek zatrudnienie skoro ma ograniczone dni i godziny wyjść. Mysle ze to jest to możliwe bo przeciez jak by np. podjął prace to wtedy jest tak samo monitorowany tylko ze pracuje. To chyba dobrze ze podjął prace. A nie siedzi w domu i truje powietrze;-) Jak wy uwazacie?
~Nowusia

Napisano: 07 lut 2014, 14:20

może pracować bo nawet w postanowieniu sądu jest zapis że ma poszukiwać pracy w takich i takich godzinach w takich a takich robić zakupy i nawet w niedzielę wyznaczone godziny na praktyki religijne...
~Justyna

Napisano: 10 lut 2014, 16:20

może pracować a jak juz znajdzie tę pracę ma obowiązek poinformować sąd o zatrudnieniu i mogą mu zmienić godziny ograniczenie dni i godzin.
~norka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x