dożywianie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 12 wrz 2014, 10:20

Jak nie wiadomo o co chodzi ... to chodzi o pieniądze.
Moim zdaniem z Programu wg interpretacji możesz sfinansować obiad, a pozostałe posiłki ze środków własnych. W ten sposób obejmiesz więcej klientów pomocą w ramach Programu.
To jest chore. Na gminę przerzuca się coraz więcej obowiązków i wydatków. Na dodatek pokrętną drogą- jakąś durną interpretacją.
Zulka - prawdopodobnie nie musisz nic robić z wydanymi decyzjami, sprawdź w swojej podstawie prawnej.
Zainteresowana

Napisano: 12 wrz 2014, 13:46

To jest tylko "radosna interpretacja" Naszego ministerstw a nie wykładnia prawa. Jak wielu innych nie trzeba stosować sztywno.
male

Napisano: 15 wrz 2014, 14:24

ja powydawałam decyzje na obiad,który składa się z dwóch dań i na całodzienne wyżywienie w przedszkolu i nie będę nic zmieniać
ina

Napisano: 15 wrz 2014, 17:51

Skoro wymyslili coś takiego to dlaczego nie zmieniają tego w formularzu sprawozdania.Widocznie potrzebny następny spec.
t.franek

Napisano: 15 wrz 2014, 20:17

Interpretacja interpretacją ... u nas w Niepołomicach wynika to jednoznacznie z umowy podpisanej z wojewodą... TYLKO JEDEN GORĄCY POSIŁEK DZIENNIE I BASTA... nie wiem jak w innych województwach..
Rajski
Referent
Od: 11 wrz 2014, 17:01
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2014, 20:57

Ale jaja.To SOSW-ach dzieciaki będą głodować przez pięć dni w internacie.
t.franek

Napisano: 16 wrz 2014, 12:09

tyle daje wojewoda.. to nie wyklucza innej pomocy.. dotacja ma sztywne zasady określone umową.. tu nie ma miejsca na dyskusję.. można przyznać dodatkowe wsparcie, ale z dotacji tylko jeden posiłek dziennie...

a pretensje kierować do rządu....
Rajski
Referent
Od: 11 wrz 2014, 17:01
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2014, 9:03

juz się gubię, 1 gorący posiłek to ma być tylko 1 danie?, czy może być pełny obiad = zupa + drugie danie + kompot / owoc
ann45

Napisano: 17 wrz 2014, 10:46

no właśnie jak?
ina

Napisano: 18 wrz 2014, 15:29

Tylko gorący posiłek ,nie całe wyżywienie.
Mewa12

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem