dożywianie kiedy decyzja - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 21 sie 2014, 7:36

Kiedy robicie decyzje na dozywianie: w sierpiniu z obowiązywaniem od września czy dopiero od września wydajecie?
Bunia
Praktykant
Od: 10 kwie 2014, 13:30
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2014, 10:13

czy mógłby się ktoś podzielić informacją jak to wygląda w Waszych ośrodkach?
Bunia
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2014, 10:33

dok.już przyjmujemy decyzje we wrześniu-dożywiamy od pazdziernika
t.franek

Napisano: 21 sie 2014, 10:34

my wydajemy decyzje w sierpniu dot. dożywiania od wrzesnia
xxy

Napisano: 21 sie 2014, 11:34

a czyli to nie jest błąd, że zbiaramy dochody za lipiec, decyzja wydana w sierpniu z obowiązywaniem od września?

do tej pory wydawaliśmy od wrzesnia, ale jeżeli można by było wydawać już w sierpniu z obowiązywaniem od wrzesnia to byłoby mniej zamiesznia we wrzezsniu w pracy.
Bunia
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2014, 11:52

Parę lat temu obsmarowała mnie lokalna praca, że JUŻ jest 2 września (!!!), a ten taki owaki ops JESZCZE nie zgłosił szkołom biednych dzieci do dożywiania... I dalej oj oj...
Od tej pory robimy wywiady w sierpniu, decyzje w sierpniu od września. Kontrola była, widziała, i nic nie mówiła.
Mało tego - dzisiaj rano w wiadomościach w Trójce jakiś mądry dyrektor MOPS stwierdził, że nie będzie czekał na wnioski i dokumenty, tylko od razu zgłosi dzieci do dożywiania w szkołach.
Nie przejmujmy sie detalami, działajmy na korzyść dzieci, a z korzyścią dla nich będzie wczesniejsze sporządzenie wywiadu i decyzji, tak aby dziecko jadło obiadki jak najwczesniej sie da.
P o z d r a w i a m :D
Esia

Napisano: 21 sie 2014, 20:12

U nas wywieszamy ogłoszenia, że przyjmujemy wnioski od 1 lipca do 31 sierpnia (i tak najwięcej rodziców budzi się 1 września, że tu szkoła, a dziecko nie ma obiadu...). Decyzje robimy i w lipcu i sierpniu, obowiązują od września. Żadna kontrola nigdy nic nie zarzuciła.
pelargonia22
Praktykant
Od: 31 lip 2014, 16:31
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2014, 10:06

u nas wydajemy decyzje w sierpniu na dozywianie od wrzesnia....w poprzednim osrodku jakim pracowalam wydawalismy w lipcu celowki na wakacje i od razu dozywianie od wrzesnia....nigdy nie było problemów....
aga_ops

Napisano: 02 wrz 2014, 7:57

czy jak zlożyłam podanie 01.09 to dzieci dostana obiady już od września czy dopiero od października?
wydaje mi się że świadczenie jest przyznawane od momentu złożenia wniosku ale pani powiedziała że dopiero od października
Janka

Napisano: 02 wrz 2014, 12:16

Czy mogę prosić o wzór decyzji na dożywianie dzieci w szkole.
mariuszw

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x