Miesjsce zamieszkania a pomoc? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 21 sie 2014, 12:26

Witam Serdecznie !
Mam takie pytanie. Chodzi mi o to , że mężczyzna ze swoją dwójką dzieci zamieszkuje w pewnej miejscowości i tam pracuje. wysłał pismo do OPS o pomoc finansową . I teraz pytanie czy pomoc ma mu dać OPS do którego należy wg miejsca zameldowania czy ten w którym należy do jego aktualnego miejsca zamieszkania ? proszę o pomoc
GOSC 21

Napisano: 21 sie 2014, 12:54

zawsze miejsce zamieszkania
Asia4

Napisano: 21 sie 2014, 13:01

miejsce zamieszkania, z tym iż jeśli mieszka krótki okres można starać się o refundację z miejsca stałego miejsca zameldowania.
aaaa

Napisano: 21 sie 2014, 14:58

czyli miejsce zamieszkania tak ? nawet bez tymczasowego meldunku ? Czyli tak jak mówi artykuł 25 Kodeksu Cywilnego ?
Tylko że zgodnie z art. 65 § 1 kodeksu podstępowania Administracyjnego organem właściwym według mnie będzie miejsce zamieszkania . Czy źle do rozumiem ? Czy patrzeć na KC ?
GOSC 21

Napisano: 22 sie 2014, 11:32

jezeli tam mieszka , tam pracuje to znaczy ze tam jest jego centrum zyciowe
lolka 27

Napisano: 22 sie 2014, 18:49

Poproś tego Pana również o oświadczenie o treści, że przebywa tam z zamiarem stałego pobytu. Według przyszłych standardów meldunek nie będzie już istotny, przykładowo od przyszłego roku na dowodach osobistych nie będzie widniało miejsce zameldowania. Będzie wspólny system w którym będzie można sprawdzić czy osoba nie złożyła już wniosku w innym mieście :)
odp

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x