dożywianie od stycznia 2014 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 39 z 52    [ Posty: 514 ]

Napisano: 06 sty 2014, 21:38

a jak rozwiązać sprawę gdzie decyzje zostały wydane do końca czerwca a nie grudnia? te do 100% zostawić a powyżej 100% uchylić i po wydaniu uchwały przez RG przyznać ponownie? pomocy
~ada

Napisano: 07 sty 2014, 0:22

przeczytałem uchwały z MOPS Ostróda
szacunek dla nich za szybkość działania
pierwsza uchwała o podwyższeniu kryterium - ok, fajnie - dotyczy tylko zasiłków celowych za zakup żywności, itp.
tylko w tym miejscu pytanie czy można podwyższać kryterium za zasiłki wyróżniając na jaki cel są przyznawane? w tym przypadku na zakup posiłków, ale dlaczego nie na np. zakup opału? jakby nie było uchwała Rady Ministrów, jak ktoś słusznie zauważył nie jest dla nas obligatoryjna ..., nie jest przepisem prawa ...
co do uchwały zwalniającej to wydaje mi się, że posiłki raczej nie wchodzą w katalog opisany w art. 96; czym innym jest pomoc rzeczowa a czym innym posiłki
powiem szczerze, że to jakaś paranoja - cokolwiek zrobimy to i tak postąpimy łamiąc prawo ...., ale to nie może nam przesłonić, żeby dzieci chodził głodne i myślę, że w każdym ops tak będzie
a co do wpisów o tematyce wulgarnej - no cóż świat i takich nosi :)

pozdrawiam forumowiczów (każdego, bez wyjątku :))
~tattoo

Napisano: 07 sty 2014, 9:29

~tattoo, nie przejmuj się tym pajacem, nie ma nic ciekawego do powiedzenia w temacie więc błaznuje żeby zwrócić na siebie uwage
~a

Napisano: 07 sty 2014, 9:50

do tattoo nie możemy siedzieć z założonymi rękami i narzekać mamy takich \"rządzących\" i na razie nic na to nie poradzimy. Musimy podejmować uchwały aby dzieci mogły jeść posiłek na tych samych zasadach co do 31.12.2013 r. a czy uchwały są zgodne z prawem to tak jak pisze Maria czy Aga niech się martwią służby wojewody.
~pawel

Napisano: 07 sty 2014, 10:03

Dożywianie to pomoc rzeczowa i wszystko ok.
~Ryska

Napisano: 07 sty 2014, 10:45

Mnie tylko zastanawia, czy to zamieszanie wynika z nieudolności rządu czy celowego działania.
~gerd

Napisano: 07 sty 2014, 10:46

słuchajcie to musi być ta uchwała rady gminy na dożywianie do 150%
~justa

Napisano: 07 sty 2014, 11:02

A nasz ZUW w Szczecinie twierdzi,ze musi byc uchwała na 150%w celu przyznania pomocy w formie: posiłku, świadczenia pieniężnego na zakup posiłku lub żywności albo świadczenia rzeczowego w postaci produktów żywnościowych więc dożywianie w szkole na 150% tez musi byc uchwała RG
~młody

Napisano: 07 sty 2014, 11:57

Też przeczytałem te uchwały z Ostródy, jednakże póki co one nie są przyjęte przez Urząd Wojewódzki, ani nigdzie ogłoszone, więc w ogóle mogą nie przejść.
~Elbutcher

Napisano: 07 sty 2014, 12:08

Elbutcher --> Dobry Nick. Mozna razem wódkę wypić.
~BadAss

Strona 39 z 52    [ Posty: 514 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x