no widzisz \"do\" i jak tutaj mają pracowników socjalnych uważać za partnerów do rozmów
chciałem pomóc, ale teraz żałuję i się wypisuję z tego forum w najbliższym czasie
pozdrawiam
tattoo nie zwracaj uwagi na na takie wpisy jak \"...\" - ja cały czas śledzę TWOJE wpisy. Też się zastanawiam, jak w ogóle przygotować uchwałę która będzie niezgodna z ustawą,, przecież jako autor OPS będzie za nią odpowiadał. Czytałam też pisma UW w Kielcach i Białystoku, oni potwierdzają wytyczne ministerstwa. Nasz Ośrodek nie dostał jeszcze pisma, Tylko, że UW nie odpowiadają za uchwały gminny, więc zostaliśmy z problemem sami. A może zainteresować Media. Oczywiście chodzi mi o wytyczne, bo Program jest jaki jest i powinnyśmy go jako OPS-y realizować, ale na stronie ministerstwa nie powinny pojawiać się informacje niezgodne z przepisami - przecież mogli dokonać innych zapisów w Programie. Wyrazy szacunku!
tattoo nie wypisuj się z forum bo ja również śledzę twoje wpisy najlepszą metodą jest IGNOROWANIE takich wpisow jak .....
nie odpowiadajmy wogóle na te wpisy tak jakby ich nie bylo a zobaczycie że poskutkuje
Jeśli chodzi o uchwały to może przygotować tak jak jest mowa we wskazowkach i niech się nadzór prawny wojewody męczy co z tym fantem zrobić jeśli nadzor klepnie to co my się będziemy martwić niech oni monitują wyżej
Maria ma rację, jak nadzór wojewody klepnie to będzie bezpieczniej, niż działać bez tych uchwał. Zresztą myślę, że oni też mają problem z tym, nie tylko my...
na górze narozrabiali a ty teraz człowieku się teraz martw, zakładając że dajemy te posiłki dzieciakom do 100%to jak to załatwiacie w pomoście? - świadczenie ustawowe czy poza ustawowe?
popieram MARIĘ najlepszym dla nas obecnie będą Uchwały Rady Gminy czy Miasta w sprawie dożywiania - później niech się martwią służby Wojewody które muszą je sprawdzić ze stanem prawnym jak przyklepią to mamy problem z głowy.