dożywianie od stycznia 2014 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 38 z 52    [ Posty: 514 ]

Napisano: 03 sty 2014, 23:24

no widzisz \"do\" i jak tutaj mają pracowników socjalnych uważać za partnerów do rozmów
chciałem pomóc, ale teraz żałuję i się wypisuję z tego forum w najbliższym czasie
pozdrawiam
~tattoo

Napisano: 03 sty 2014, 23:26

potrzebne logowanie, jak nic
co poradzić na takich pajaców
~tattoo
dzięki za pomoc, pozdrawiam
~betta

Napisano: 03 sty 2014, 23:27

no tak wart pac pałaca, betta tatoo buahahahahahahaha
~...

Napisano: 05 sty 2014, 19:26

tattoo nie zwracaj uwagi na na takie wpisy jak \"...\" - ja cały czas śledzę TWOJE wpisy. Też się zastanawiam, jak w ogóle przygotować uchwałę która będzie niezgodna z ustawą,, przecież jako autor OPS będzie za nią odpowiadał. Czytałam też pisma UW w Kielcach i Białystoku, oni potwierdzają wytyczne ministerstwa. Nasz Ośrodek nie dostał jeszcze pisma, Tylko, że UW nie odpowiadają za uchwały gminny, więc zostaliśmy z problemem sami. A może zainteresować Media. Oczywiście chodzi mi o wytyczne, bo Program jest jaki jest i powinnyśmy go jako OPS-y realizować, ale na stronie ministerstwa nie powinny pojawiać się informacje niezgodne z przepisami - przecież mogli dokonać innych zapisów w Programie. Wyrazy szacunku!
~maja

Napisano: 06 sty 2014, 12:15

tattoo nie wypisuj się z forum bo ja również śledzę twoje wpisy najlepszą metodą jest IGNOROWANIE takich wpisow jak .....
nie odpowiadajmy wogóle na te wpisy tak jakby ich nie bylo a zobaczycie że poskutkuje
Jeśli chodzi o uchwały to może przygotować tak jak jest mowa we wskazowkach i niech się nadzór prawny wojewody męczy co z tym fantem zrobić jeśli nadzor klepnie to co my się będziemy martwić niech oni monitują wyżej
~Maria

Napisano: 06 sty 2014, 12:59

Maria ma rację, jak nadzór wojewody klepnie to będzie bezpieczniej, niż działać bez tych uchwał. Zresztą myślę, że oni też mają problem z tym, nie tylko my...
~matylda

Napisano: 06 sty 2014, 13:26

na górze narozrabiali a ty teraz człowieku się teraz martw, zakładając że dajemy te posiłki dzieciakom do 100%to jak to załatwiacie w pomoście? - świadczenie ustawowe czy poza ustawowe?
~Zuza

Napisano: 06 sty 2014, 13:50

popieram MARIĘ najlepszym dla nas obecnie będą Uchwały Rady Gminy czy Miasta w sprawie dożywiania - później niech się martwią służby Wojewody które muszą je sprawdzić ze stanem prawnym jak przyklepią to mamy problem z głowy.
~aga

Napisano: 06 sty 2014, 15:06

są już pierwsze uchwały w sprawie dożywiania !
zerknijcie na stronę MOPS OSTRÓDA miłej lektury życzę........
~aga

Strona 38 z 52    [ Posty: 514 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x