dożywianie od stycznia 2014 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 9 z 52    [ Posty: 514 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 05 gru 2013, 22:03

Czy aby napewno będziecie uchylać? Jeżeli były świadczone to raczej będziecie zmieniać w częsci dotyczacej terminu. Tylko nie wiem jakaby miała być podstawa do zmiany decyzji? Ustawa o pomocy społecznej zawiera zamkniety katalog sytuacji w której dopuszcza się zmianę decyzji.
~marianna

Napisano: 05 gru 2013, 22:41

No właśnie podstaw do zmiany nie ma poza tym w systemie trzeba wprowadzić nową decyzję dlatego tamtą spoza programu uchylimy (na wniosek strony) i przyznamy w ramach programu i wszyscy będą zadowoleni.
~Anka

Napisano: 05 gru 2013, 22:44

co za poronione pomysła, decyzje som do 31 XII, od stycznia nowe i tyle, przeca bendzie tylko zmiana do ustawy a nie nowa ustawa, głomby kapuściane buahahahahahahahahaha
~...

Napisano: 05 gru 2013, 22:46

przecież nie wrąbiesz w podstawie art. z Programu
~x

Napisano: 05 gru 2013, 22:57

jeśli nie będzie programu 1 czy 10 stycznia to jak chcesz z programu żywić ludzi w te dni, musisz mieć świadczenia na jakiejś podstawie przyznane, podań jest już mega dużo i większość mamy już po wywiadach, pamiętajcie że w pomoście można przyznać posiłki w ramach programu i poza programem (100% gmina).
~Anka

Napisano: 05 gru 2013, 22:59

na Mikołaja dostaniesz prezenta buahahahahahahaha
~...

Napisano: 05 gru 2013, 23:24

Gdybym nie pracowała w POMOCY SPOŁECZNEJ moja odpowiedź byłaby taka, proszę się dowiadywać, nie składać podań, nie mamy informacji co do zmian w przepisach, proszę się dowiadywać później....

ale to jest tylko info dla klienta za tym stoi przeprowadzenie kilkuset wywiadów, wydanie w 3-4 dni kilkuset decyzji, powiadomienie kilkudziesięciu podmiotów realizujących posiłki itp.

Jak to się już wyklaruje zamierzam wysmarować nieprzebierające w słowach soczyste pismo do naszego premiera, powołam się na wasze wypowiedzi i do czego to wszystko doprowadziło.

Ps. co robicie z bezdecyzyjnymi? My wysłaliśmy oficjalne pismo do szkół, że w związki zakończeniem realizacji programu od 1 stycznia 2014 nie będzie tych posiłków, o ewentualnych zmianach poinformujemy nowym pismem.
~Anka

Napisano: 05 gru 2013, 23:49

~Anka zamieść je oraz może odpowiedź słóńca pieru tuśku tuśku
~ja

Napisano: 06 gru 2013, 9:53

MEG

pytałaś wczoraj, skąd wiem, że na 10 przewidziane?
Rozmawiałem telefonicznie z P. Łobaszewskim z ministerstwa i takie info dostałem.

~Łukasz Sz.

Napisano: 06 gru 2013, 10:12

mnie sie cosik widzi że już raz była podobna sytuacja, wydaliśmy decyzje z własnych a potem jak wszedł program to informatyk w pomoście przekierował z własnych na program, decyzji nie zmienialiśmy bo po co dzieci jadły
~irek

Strona 9 z 52    [ Posty: 514 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x