dożywianie powyżej 150% - Problemy techniczne z oprogramowaniem

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 kwie 2012, 12:52

Mam uchwałę Rady Gminy przyznająca posiłek dla dzieci powyżej 150%. Pytanie jak ja wprowadzić do POMOSTU OU żeby była widoczna w finansowaniu ( bo płatna wtedy w 100% z własnych) w sprawozdaniach oraz w rozliczaniu faktur niefinansowych /Pomózcie może ktos to juz robił ?
~magda

Napisano: 24 kwie 2012, 12:59

my korzystamy z HELIOSU, i tam mam zakładkę w pomocy niepieniężnej i pozaustawowej- posiłek w całości finansowany ze środków własnych
~Sylwia

Napisano: 24 kwie 2012, 13:13

Wejdź proszę na ikonkę \"Rozliczenia niefinansowe\" z głównego okna OU Pomostu. Otworzy się lista wszystich rozliczeń (faktur, dokumentów rozliczeniowych), na niej klikasz ikonę Dodaj. Wpisujesz numer rozliczenia, datę wystawienia i wybierasz za jaki okres jest rozliczenie i rodzaj świadczenia (posiłek z programu dożywiania). Jak wybiersz to poniżej uaktywnii Ci się przełącznik Osoby: wszystkie / do 150% kryterium / powyżej 150% kryterium. Wybierasz \"powyżej\" i potem już robisz tak jak przy normalnym rozliczeniu.
Przy wyborze przycisku \"Zatwierdź rozliczenie\" Pomost podpowie Ci 100% ze środków własnych i 0% z dotacji.

Polecam samouczek OU Pomostu dostępny z głównego okna przez przedostatnią ikonkę (jedną przed ikonką wyjścia z Pomostu) tam jest temat o rozliczeniach niefinansowych i ładnie to jest opisane krok po kroku

pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 24 kwie 2012, 13:26

polecam też skróconą instrukcję Pomostu, którą można pobrać stąd https://www.public.sygnity.pl/forums/viewforum.php?f=102
to tylko 27 stron o tym co najważniejsze, a można się wiele nauczyć jak w łatwy sposób obsługiwac Pomost, minimalną liczbą \"kliknięć\" aby nie gmatwać sobie życia
~Tomek

Napisano: 24 kwie 2012, 13:29

~Tomek

Napisano: 24 kwie 2012, 13:57

Tomek - bardzo dziekuję za merytoryczne podejście do tematu ! Pozdrawiam !
~magda

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x