dożywianie - realizacje - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 cze 2014, 12:17

witam... dość dawno nie zajmowałam się pomostem... a dziś koleżanka mi zadała pytanie jak robi się dożywianie... czy jako ustawowe czy jako pozaustawowe i co w przypadku robienia realizacji z dziećmi z dawnego 6a?
nika74

Napisano: 20 cze 2014, 12:33

i jakie są właściwe kody tych świadczeń ?
Gość

Napisano: 20 cze 2014, 13:33

Jeśli dożywianie jest przyznane w ramach nowego programu rządowego (czyli tego na lata 2014-2020) to należy je przyznawać wybierając rodzaje świadczeń 290501, 2, 3 (trzeba mieć wczytane słowniki ministerialne nr 61).
W przypadku posiłku bez decyzji: 290504 - tak samo jak w przypadku starego 6a - czyli samo rozliczenie się wprowadza do Pomostu na liście dokumentów rozliczeniowych.
Jeśli posiłek jest przyznany poza nowym programem rządowym, to wybieramy rodzaje świadczeń zaczynające się od 202.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 23 cze 2014, 14:05

Ok... Dzia Tomku :) zrobione bo były słowniki 60... ale teraz pojawia się inny problem... decyzje były robione z początkiem stycznia, gdy jeszcze nie istniały "nowe świadczenia" w pomoście... decyzje wydane oczywiście są w ramach programu aktualnie obowiązującego a po wczytaniu słowników 61 nie wchodzą dzieci na realizacje (szkoły wystawiają rachunki)
Gość

Napisano: 24 cze 2014, 9:02

Jak tworzysz dokument rozliczeniowy i podajesz rodzaj świadczenia, to odznacz sobie "tylko obowiązujące" rodzaje świadczeń i wybierz ten zamknięty rodzaj świadczenia - posiłek do końca 2013 roku. Wtedy osoby Ci wejdą.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 24 cze 2014, 15:11

Ok tak też już w międzyczasie robiłam ale doczytałam również, że jest opcja przekodowania świadczeń na obowiązujące :) i tak też już działa... a tak czy inaczej dzia za wsparcie :)
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x