DPS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 11 maja 2015, 13:17

Witam mam pytanie odnośnie odpłatności w DPS. Czy zmieniacie decyzje o odpłatność za pobyt klienta w DPS co roku czy bierzecie pod uwagę 10% jeśli nie przekracza to nie zmieniacie decyzji?
mariolka

Napisano: 11 maja 2015, 13:21

Gdy dochód przekracza 10% mieszkańcowi wtedy zmieniamy.
t.franek

Napisano: 11 maja 2015, 13:32

dziękuję bardzo za podpowiedź. mam jeszcze jedno pytanie. nasza Pani kierownik każe nam robić decyzje co roku i zmieniać odpłatność klienta za pobyt w DPS.(mimop że nie przekracza dochód) z tym że decyzja nie jest zmieniająca tylko jest zapiska że Traci moc decyzja NR.... z dnia... powyżej jest decyzja przyznająca czego dotyczy a poniżej w uzasadnieniu jest zapiska że Traci moc decyzja NR.... z dnia.... Czy tak można robić -traci moc decyzja?
mariolka

Napisano: 11 maja 2015, 13:37

Wasza pani kierownik niech poczeka do kontroli.U nas zalecenia pokontrolne-małopolska, zmiana decyzji tylko w przypadku przkroczenia 10% dochodu klienta.
t.franek

Napisano: 11 maja 2015, 13:54

t.frane a jakie jest Twoje zdanie odnośnie Traci moc decyzja NR.... z dnia.... czy można tak robić? wiadomo że robimy decyzje uchylające i decyzje zmieniające ale czy możemy stosować Traci moc decyzja NR.... z dnia....
mariolka

Napisano: 11 maja 2015, 14:06

Nie wiem.Ale coś to jest nie tak.Te zmiany spowodowane są zmianą zarządzeń odnośnie co roku zmienianych kosztów utrzymania mieszkańców w DPS?
t.franek

Napisano: 11 maja 2015, 14:16

tak zgadza się co roku zmieniamy decyzję odnośnie kosztów utrzymania mieszkańców w DPS ale robimy zapis Traci moc decyzja nr .. z dnia..(czyli poprzednia decyzja)
mariolka

Napisano: 11 maja 2015, 14:32

My zmienialiśmy również, co roku do 2013r. Po kontroli się to zmieniło.Ty się nie przejmuj.Przecież nie podpisujesz decyzji.
t.franek

Napisano: 11 maja 2015, 14:57

tak nie mój , ale chciałabym żebyśmy robili dobrze. a powiedz mi jak wy zmienialiście do 2013r. to była decyzja zmieniająca i do niej porównujecie aktualne dochody podopiecznego ?czy może napisaliście nową decyzję i do niej porównujecie to 10%?
mariolka

Napisano: 11 maja 2015, 15:07

decyzje były zmieniające zarówno w zw. ze zmianą dochodu mieszkańca( porównanie 10%) i w zw. ze zmianą średniego miesięcznego kosztu utrzymania w DPS. np. w marcu w zw. ze zmianą kosztów DPS a już w kwietniu po waloryzacji ze zmianą dochodu mieszkańca ( przekroczenie 10%).
t.franek

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem