dps

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
aja

dps

Post autor: aja »

nie umieszczaliśmy chyba tysiąc lat w dps... w związku z tym małe pytanie... czy jest przymus wydania skierowania poprzez pcpr właściwy miejscowo dla naszego ops? dodam, iż na terenie naszego powiatu są wolne miejsca w dps... tylko rodzina chciałaby gdzie indziej... jak to się odbywa?
t.franek

Re: dps

Post autor: t.franek »

Czytać ustawę nawet do poduszki.Jest w niej mądrość zawodowa i odpowiedzi na zadawane pytania.Trochę się wysilać. Za to nam płacą.
aja

franku... skoro już jesteś taki oświecony i oczytany to nie szkoda Ci słów na takie wypociny zamiast rzetelnej i merytorycznej odpowiedzi?
Iga2

Post autor: Iga2 »

Rodzina to sobie może chcieć.Boże a gdzie są takie ośrodki,że nie mają klientów w DPS
Na podstawie naszej ustawy do DPS kieruje się jak najbliżej miejsca zamieszkania i skoro na waszym terenie takie DPS to nie widzę potrzeby umieszczać gdzie indziej.
PCPR nie daje skierowania tylko Ty dajesz a PCPR daje decyzję umieszczającą.
aja

Iga dzia :) a są :) a ja miałam na myśli, czy wysyłam skierowanie do pcpr w naszym powiecie czy mogę do dowolnego.
Iga2

Post autor: Iga2 »

Możesz gdzie chcesz wysłać ale przeczytaj sobie Od art.54 do art 65 naszej ustawy i tam znajdziesz odpowiedz.
Skoro gmina będzie dopłacać to szukaj jeszcze tańszego.
ODPOWIEDZ