dps - dwie decyzje - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: dzisiaj, 10:05

Dzień dobry. Zmieniałam decyzje w części dotyczącą odpłatności od lutego 2025 w związku ze zmianą średniego kosztu utrzymania w dps. Pojawił się komunikat "Decyzja o numerze ............ zawiera świadczenie przyznane tej samej osobie, o takim samym rodzaju świadczenia i pokrywających się okresach. Powtórne użycie opcji spowoduje wykonanie czynności mimo wyświetlonych ostrzeżeń lub informacji". Zmieniająca decyzja powinna zastąpić tą poprzednią i powinna mieć status zmieniona a ta aktualna o statusie do realizacji.
Na liście wypłat świadczenie za dps wchodzi z dwóch decyzji. Gdzie mam błąd i jak to poprawi? Dziękuje
raksa
Referent
Od: 12 mar 2016, 21:53
Zajmuję się:

Napisano: dzisiaj, 11:23

Decyzję w sprawnie odpłatności zmieniamy tylko wtedy gdy zmienia się dochód mieszkańca DPS.
Jeżeli, jest zmiana średniego miesięcznego kosztu utrzymania mieszkańca to tylko modyfikujesz harmonogram, czyli tylko odpłatność ze strony gminy na nową.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: dzisiaj, 11:31

Tak zmienia się tylko po stronie gminy, dochód mieszkańca pozostaje bez zmian
raksa
Referent
Zajmuję się:

Napisano: dzisiaj, 11:57

To rób tak jak napisałem wyżej. Chyba, że u Was jakaś inna polityka w Ośrodku.
ttt
Podinspektor

Napisano: dzisiaj, 14:06

ttt pisze: To rób tak jak napisałem wyżej. Chyba, że u Was jakaś inna polityka w Ośrodku.
U nas zmienia się decyzję
raksa
Referent
Zajmuję się:

Napisano: dzisiaj, 14:11

Kiedyś zakwestionowała to kontrola, bo w decyzjach nie powinny padać kwoty odpłatności ze strony gminy.
ttt
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x