Dodatek za pracę w terenie dla pracownika socjalnego realizującego za dania w ramach procedury Niebieskie Karty - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: wczoraj, 13:54

Witam. Jestem zatrudniona w MOPS jako osoba realizująca zadania w ramach procedury Niebieskie Karty. Nie mam własnego terenu. Obejmuję wszystkich mieszkańców niezależnie od ulicy w ramach tej procedury i jestem wyznaczona do wszystkich grup diagnostyczno- pomocowych. Czy należy mi się dodatek za pracę w terenie?
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Napisano: wczoraj, 14:04

Pracownikowi socjalnemu zatrudnionemu w pełnym wymiarze czasu pracy w samorządowych jednostkach organizacyjnych pomocy społecznej, przysługuje wypłacany co miesiąc dodatek do wynagrodzenia w wysokości ... zł. W przypadku zatrudnienia w mniejszym wymiarze czasu pracy dodatek przysługuje w wysokości proporcjonalnej do czasu pracy."
Przepis określa przesłanki nabycia prawa do dodatku, którymi są:
wykonywanie zawodu pracownika socjalnego,
zatrudnienie w samorządowych jednostkach organizacyjnych pomocy społecznej,
wykonywanie obowiązków w postaci świadczenia pracy socjalnej w środowisku.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: wczoraj, 14:04

Marne szanse.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: wczoraj, 14:42

Dodatek przysługuje pracownikowi socjalnemu, do którego podstawowych obowiązków należy świadczenie pracy socjalnej lub przeprowadzanie rodzinnych wywiadów środowiskowych poza siedzibą jednostki. W ramach procedury NK nie wykonujesz pracy socjalnej ani nie przeprowadzasz wywiadów – nie wykonujesz nawet zadań z zakresu ustawy o pomocy społecznej. W takim przypadku dodatek nie przysługuje.
Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
Ten z Łopieki
Awatar użytkownika
VIP
Od: 01 lut 2018, 11:37
Zajmuję się: rzucam kamieniami w dinozaury

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x