MOŻE DO WNIOSKU TAKIE OŚWIADCZENIE:
Oświadczam, że:
- utraciłam- em/ nie utraciłam- em * z dniem 1 lipca 2013 r. prawo do świadczenia pielęgnacyjnego w związku z wygaśnięciem z mocy prawa decyzji przyznającej prawo do świadczenia pielęgnacyjnego,
- spełniam / nie spełniam* w okresie od ……………………...……… do ……………….….… warunki do otrzymania świadczenia pielęgnacyjnego określone w ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych w brzmieniu obowiązującym w dniu 31 grudnia 2012 r.,
- spełniam/nie spełniam* od dnia wejścia w życie ustawy z dnia 4 kwietnia 2014 r. o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów, warunki do otrzymania świadczenia pielęgnacyjnego określone w ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych w brzmieniu obowiązującym w dniu 31 grudnia 2012 r.,
- zostało / nie zostało* mi ustalone prawo do specjalnego zasiłku opiekuńczego lub świadczenia pielęgnacyjnego w okresie od …………………………… do ………………………………. ,
- zostało/ nie zostało* ustalone innej osobie, na wymienioną we wniosku osobę wymagającą opieki, prawo do specjalnego zasiłku opiekuńczego lub świadczenia pielęgnacyjnego w okresie od ……………........... do.………………………. ,
- jestem / nie jestem* rolnikiem,
- zapoznałam/łem się z warunkami uprawniającymi do przyznania zasiłku dla opiekunów,
- zapoznałam/łem się z warunkami do otrzymywania świadczenia pielęgnacyjnego określone w ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych w brzmieniu obowiązującym w dniu 31 grudnia 2012 r.
Jestem świadoma/y odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia
................................................................... ..............................................................................................
Miejscowość i data Podpis wnioskodawcy