Rodzina ma przyznane Karty Dużej Rodziny w formie tradycyjnej (wniosek był złożony 28.07.2014 o te tradydyjne). Teraz Pani zawnioskowała empatią na Karty elektroniczne dla każdego członka rodziny? Powiedzcie jak to ogarnąć pierwszy raz mam taką sytuację jestem nowa w tym temacie ? Czy musi uiszczać opłatę ? jak to po kolei zrobić krok po kroku. Prosze Was o pomoc.
Obecnie opłata za domówienie drugiej wersji karty do istniejącej już karty jest zawsze płatne - 9,21 od osoby (chyba, że osoba zawnioskuje o zwolnienie opłaty, ale ja się tym nigdy nie zajmowałam).
I teraz co jest prostsze - albo dostarcza potwierdzenie dokonania opłaty, albo jeśli łatwiejsze jest sprawdzenie czy dana wpłata do urzędu trafiła w dziale finansowym (jestem z dużej gminy, więc ja zawsze chce potwierdzenia od klienta) - powinna to być ta sama osoba, od której bierze się dane do sprawozdań (i znowu, akurat u mnie tak jest).
W systemie tak na prawdę wystarczy nadać kartom daty - te same jak na plastiku, powinny się generować same. A dalej? praktycznie wszystko jak w każdym innym wniosku