Czy w tym roku jest jakieś ograniczenie jak się robi drugi raz tą samą formę po pomyślnym zakończeniu poprzedniej ( w zeszłym było -300 do czesnego). Czy można przyznać czesne i dodatek w całości?
Dodatek na pokrycie kosztów kształcenia, o którym mowa w ust. 10 pkt 1 i ust. 13 nie przysługuje w przypadku, gdy wnioskodawca w ramach danej formy kształcenia na poziomie wyższym, zmieniając kierunek lub szkołę/uczelnię w trakcie pobierania nauki, ponownie pobiera naukę na poziomie (semestr/półrocze) objętym uprzednio dofinansowaniem ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w ramach programu
Tak ale myślę że to dotyczy osób, które w trakcie danej formy rozpoczynają tą samą (czyli nie kończą pomyślnie , a w trakcie trwania przenoszą się np na inny kierunek). A te które robią drugi raz szkolę policealną po pomyślnym ukończeniu całej formy i w dodatku bardzo pokrewny kierunek?
Ja bym przyznała. Pomyslnie ukończyła naukę to weź ksero dyplomu. Pytałam kiedyś w naszym oddziale to powiedzieli mi,że tylko w sytuacji kiedy w trakcie trwania danej formy (nie kończy jej)zmienia kierunek to wtedy dodatek się nie należy, poza tym nic na ten temat w kierunkach nie ma.
marzenia2302 pisze:studentka skończyła pomyślnie licencjat i teraz chce złożyć drugi raz na licencjat... kierunek podobny do poprzedniego - mogę przyznać dodatek??