Drugi raz złożony wniosek-proszę o pomoc - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 lis 2019, 16:02

Rodzina 5-osobowa ma wydane karty dużej rodziny w 2016 r. Dnia 07.11.2019 r. Pan X składa elektronicznie wniosek o przyznanie dodatkowej karty dużej rodziny tylko dla siebie. Dnia 12.11.2019 r. Pan X ponownie złożył elektronicznie wniosek o przyznanie dodatkowych kart dużej rodziny dla pozostałych 4 osób z rodziny. Czy należy żądać opłatę za wydanie dodatkowych kart dla tych 4 osób, gdyż Pan w odstępie czasowym złożył ponownie wniosek, a miał możliwość złożyć wniosek za pierwszym razem na wszystkich członków?

Z góry dziękuję za pomoc :)
Ewe123
Praktykant
Od: 10 sty 2019, 15:30
Zajmuję się: Karta Dużej Rodziny

Napisano: 14 lis 2019, 9:50

chyba właśnie o to chodzi z tymi opłatami, żeby w takich przypadkach z robienie dodatkowej pracy kasować ;) z drugiej strony, trzeba od razu po wpłynięciu takiego niepełnego wniosku uświadomić wnioskodawcę lub upewnić się czy jego intencją nie było czasem właśnie wyrobienie kdr dla wszystkich członków rodziny, ale przy wypełnianiu wniosku np. coś poszło mu nie tak ;) , a piszę to w związku z własnymi doświadczeniami w ww. temacie 8-)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 lis 2019, 11:10

Acha dzięki ubu :) Bo nie zaznaczyłam, że tych wniosków jeszcze nie rozpatrzyłam.. Czy mogę ten drugi potraktować jako uzupełnienie pierwszego i nie pobierać opłaty?

Pozdrawiam
Ewe123
Praktykant
Od: 10 sty 2019, 15:30
Zajmuję się: Karta Dużej Rodziny

Napisano: 14 lis 2019, 12:22

Trudno mi tu coś doradzić, to zawsze jest problematyczne i trzeba indywidualnie podjąć decyzje, można by jeden wniosek zakończyć bez rozpatrzenia, a do drugiego dokoptować np. tego wnioskodawcę z pierwszego poprzez edycję wniosku, ale tak czy siak jest dużo z tym zabawy, dosłownie i w przenośni, trzeba by ten wniosek drugi wydrukować, ponanosić zmiany, uzupełnić, nanieść parafki, sklecić jakąś zgodę wnioskodawcy na tę akcję itd. itp., sprawdzić co namiesza w kosztach... ech nie zazdroszczę takich przypadków ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem