mianowicie córka urodzona 20.10.2010 w 2010 r nie skladalm o becikowe gdyz dochody byly liczone za 2009 i mielismy za wysokie.o to drugie becikowe mozna starac sie 12 miesiecy czyli do 19,10,2011. czy przysluguje mi to drugie becikowe czyli dodatek do zasiłku?? okres rozliczeniowy jest od listopada. Pani w mops powiedziala ze nie nalezy SIE NAM DODATEK ALE RODZINNE TAK. PROSZE O POMOC
do 31.10.2011 jest okres zasiłkowy, którego bazą jest 2009 r. - jeżeli żadne z was nie utraciło dochodów, to dodatek z tytułu urodzenia dziecka nie należy się.
mamaNutki...zawsze możesz pokombinować z dochodem utraconym. Jeśli któreś z was zmieniło pracę w ostatnim czasie. To mozna poutracać pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia z urzędnikami..Niechaj też będą ludźmi ;P
Ona będzie kombinować a ja mam byc człowiekiem?
Jako uczciwemu człowiekowi sumienie podpowiada mi, żeby wszelkie akty kombinatorstwa i okradania mnie z moich podatków zgłaszać odpowiednim władzom.
Z drugiej strony jako urzędnik mógłbym przymknąć na to oko. Ale tyle się mówi o odczłowieczeniu urzędników, że będę jednak człowiekiem.