druki wniosków - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 09 lip 2015, 9:50

1mops pisze:dlaczego dochodem bazowym ma być 2015, skoro w objaśnieniu jest podane, ze dodanie tego podpunktu ma zastosowanie do dochodów uzyskanych (straty poniesionej) od dnia 1 stycznia 2014 r.? na moje liczymy w 2015/2015 kiedy bazowym będzie 2014 r.
dlatego, że osoba te pieniądze dostała w 2015 roku .. więc jest to dochód z 2015 roku wykazywany w okresie zasiłkowym 2016/2017
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 10:22

Sorry ale ja w przeciwieństwie do ciebie kobietko mam sprawdzone informacje otrzymane z pierwszej ręki przez mpips i dept.św-rodz i alimentów więc Ewalu wyluzuj zanim coś napiszesz nie taktownego a jak chcesz to sama sprawdź zaoszczędzisz trochę innym niepotrzebnych nerwów zamiast mieszać im w głowach.
Robin

Napisano: 09 lip 2015, 10:34

Robin pisze:Sorry ale ja w przeciwieństwie do ciebie kobietko mam sprawdzone informacje otrzymane z pierwszej ręki przez mpips i dept.św-rodz i alimentów więc Ewalu wyluzuj zanim coś napiszesz nie taktownego a jak chcesz to sama sprawdź zaoszczędzisz trochę innym niepotrzebnych nerwów zamiast mieszać im w głowach.
ale ja jestem wyluzowana .. to ty się spinasz i zaczynasz używać określników ;) :D

a co jest nie taktownego w tym co napisałam ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 10:38

Kolega Robin ma rację na końcu tego komunikatu jest napisane jasno że ustawa ma wejść w życie od 1 stycznia 2016r.
https://www.mpips.gov.pl/aktualnosci-wsz ... towke.html
mm12

Napisano: 09 lip 2015, 10:41

1mops pisze:dlaczego dochodem bazowym ma być 2015, skoro w objaśnieniu jest podane, ze dodanie tego podpunktu ma zastosowanie do dochodów uzyskanych (straty poniesionej) od dnia 1 stycznia 2014 r.? na moje liczymy w 2015/2015 kiedy bazowym będzie 2014 r.
Gdzie jest to objaśnienie?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 09 lip 2015, 10:41

koleżanko/kolego mm12 , wklejony link tyczy się ustawy 1 za 1
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 11:05

Ewa znowu miesza nie masz pracy mogę się z tobą podzielić / brak słów czemu to robisz ?
helen

Napisano: 09 lip 2015, 11:35

helen pisze:Ewa znowu miesza nie masz pracy mogę się z tobą podzielić / brak słów czemu to robisz ?
jeżeli pisząc Ewa masz na myśli mnie :0 to co ja mieszam ? :D
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 12:01

na jutro lub w inny dzień zapowiadają deszcze możesz wtedy sobie potańczyc a nie mieszać
helen

Napisano: 09 lip 2015, 12:03

helen pisze:na jutro lub w inny dzień zapowiadają deszcze możesz wtedy sobie potańczyc a nie mieszać
no ok .. ale dalej nie napisałaś co mieszam :)
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x