druki wniosków - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 09 lip 2015, 12:17

jeżeli zapisali to w tej zmianie do ustawy, to raczej druków nie zmienią

Projekt z dnia 7 stycznia 2015 r.
USTAWA
z dnia ………………………2015 r.
o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych oraz niektórych innych ustaw1)
Art. 1. W ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2013 r. poz. 1456, z późn. zm.2)) wprowadza się następujące zmiany:
1) w art. 2 po pkt 4 dodaje się pkt 5 w brzmieniu:

„5) świadczenie rodzicielskie.”;…………………………………….

Art. 16. Dotychczasowe przepisy wykonawcze wydane na podstawie art. 23 ust. 5 i art. 33 ust. 3 ustawy, o której mowa w art. 1, zachowują moc do czasu wydania nowych przepisów wykonawczych wydanych na podstawie art. 23 ust. 5 i art. 33 ust. 3 ustawy, o której mowa w art. 1, nie dłużej jednak niż przez okres 12 miesięcy od dnia wejścia w życie niniejszej ustawy.
gfhgf

Napisano: 09 lip 2015, 14:09

w tej ustawie to napisali dobrze to zoobrazowałeś przyjacielu to jest wykładnik dla ewy mącicielki na tym forum która coś zobaczy ale nie wie z której strony do nie to dochodzi !
an52

Napisano: 09 lip 2015, 14:25

an52 pisze:w tej ustawie to napisali dobrze to zoobrazowałeś przyjacielu to jest wykładnik dla ewy mącicielki na tym forum która coś zobaczy ale nie wie z której strony do nie to dochodzi !
helen pisze:Ewa znowu miesza nie masz pracy mogę się z tobą podzielić / brak słów czemu to robisz ?
Wskażcie jedno z drugim, w którym miejscu ewalu napisała coś odmiennego. Ja widzę tylko jej odniesienie do dochodu niepodlegającego opodatkowaniu, prawidłowe zresztą.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 14:26

jak się od początku i dokładnie nie przeczyta to najlepiej obrażać .. moja wypowiedź tyczyła się dochodu zt. ulgi rodzinnej
olga271 pisze:
1mops pisze:a w załączniku o dochodach nieopodatkowanych masz kwoty otrzymane na podst. art. 27f ust. 8-10 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych. Od kiedy w końcu to ma być liczone? Od 2015/2016?
jak dochodem bazowym będzie dochód za 2015r
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 14:36

kronos79 pisze:
an52 pisze:w tej ustawie to napisali dobrze to zoobrazowałeś przyjacielu to jest wykładnik dla ewy mącicielki na tym forum która coś zobaczy ale nie wie z której strony do nie to dochodzi !
helen pisze:Ewa znowu miesza nie masz pracy mogę się z tobą podzielić / brak słów czemu to robisz ?
Wskażcie jedno z drugim, w którym miejscu ewalu napisała coś odmiennego. Ja widzę tylko jej odniesienie do dochodu niepodlegającego opodatkowaniu, prawidłowe zresztą.
:D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x