Druki załączników do Wniosków Moduł I - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 20 lut 2020, 9:03

Hej wiem że nie mamy za wiele czasu na pisanie ale może łatwiej nam będzie opracować załączniki do tych wniosków zamieszczonych w SOW jeśli będziemy się dzielić spostrzeżeniami, pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to , że nie ma we wnioskach tych oświadczeń zamieszczonych na końcu "wkładek" np. "oświadczam że (...)zapoznałem się z zasadami udzielania pomocy, że posiadam środki na wniesienie udziału własnego itp. i teraz zastanawiam się czy nie dorzucić odrębnego załącznika w tym zakresie.
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 20 lut 2020, 13:01

Wkładek nie będzie ma być jak najmniej papierologii. My braliśmy zawsze jeszcze zaświadczenia o dochodach za poprzedzający kwartał teraz same oświadczenia o dochodach.

Ale słuszna uwaga o oświadczeniach, ja chyba dorzucę żeby nie było zdziwienia że muszą własny wkład mieć w zadaniu.
Oleśka
Stażysta
Od: 09 gru 2016, 10:19
Zajmuję się: Aktywny Samorząd

Napisano: 21 lut 2020, 8:55

Ja daję te same załączniki (oprócz oświadczenia o dochodzie). Zapisuję jej w PDF i załączam. Jako załącznik dodam też kartkę odnośnie uzasadnienia (we wniosku jest nieczytelne - nie będą tego uzupełniali). Dzięki za podpowiedź z tymi oświadczeniami. Też dołączę.
Matix
Stażysta
Od: 05 kwie 2017, 14:45
Zajmuję się: dofinansowania

Napisano: 21 lut 2020, 10:07

Matix pisze:
21 lut 2020, 8:55
Ja daję te same załączniki (oprócz oświadczenia o dochodzie). Zapisuję jej w PDF i załączam. Jako załącznik dodam też kartkę odnośnie uzasadnienia (we wniosku jest nieczytelne - nie będą tego uzupełniali). Dzięki za podpowiedź z tymi oświadczeniami. Też dołączę.
Ja daje i dodatkowo druk oświadczenia o dochodach bo w sumie jeśli zaznaczą że nią chcą go dołączyć to ok ale reszta będzie pewnie wypełniać. I też robię wszystkie załączniki tak jak do tej pory i właśnie kwestia tego uzasadnienia też mnie zastanawiała i zrobię chyba odrębny załącznik.
Aaaa i jeszcze jedno kwestia uzasadnienia gdy ponownie się stara o dofinansowanie na ten sam cel musi wskazać przesłanki na potrzebę powtórnego dofinansowania (Zapis z zasad przyznawania dof. ...) i chyba zrobię to na jednym druku.
A jakie plany macie co do karty oceny merytorycznej?
ewaaa
Stażysta

Napisano: 21 lut 2020, 14:30

Z tego co widziałam we wnioskach opracowanych przez PFRON jest zamieszczone oświadczenie o dochodach. Ja zamieszczam jeszcze klauzulę informacyjną przetwarzania danych osobowych i wzory zaświadczeń lekarskich.
anna_
Praktykant
Od: 22 mar 2017, 20:08
Zajmuję się: PFRON dofinansowania

Napisano: 21 lut 2020, 15:07

Mam jeszcze pytanie odnośnie szablonów dokumentów. Zrobiłam je w programie Word i zapisałam z rozszerzeniem odt. Kiedy chciałam dodać je do SOW wyskoczył mi komunikat o błędnym formacie pliku. Czy szablony dokumentów przygotowujecie w programie LibreOffice?
anna_
Praktykant
Od: 22 mar 2017, 20:08
Zajmuję się: PFRON dofinansowania

Napisano: 24 lut 2020, 11:48

Mam pytanie, czy dodajecie teraz szablony dokumentów w postaci pism do wniosków (o rozpatrzeniu wniosku) i umów, czy tylko załączniki do wniosków? czy dobrze rozumiem, że załączniki do wniosków należy dodać w formacie pdf lub jpg, a szablony pism w libreoffice?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 24 lut 2020, 15:19

anna_ pisze:
21 lut 2020, 15:07
Mam jeszcze pytanie odnośnie szablonów dokumentów. Zrobiłam je w programie Word i zapisałam z rozszerzeniem odt. Kiedy chciałam dodać je do SOW wyskoczył mi komunikat o błędnym formacie pliku. Czy szablony dokumentów przygotowujecie w programie LibreOffice?
Załączniki daję w PDF
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2020, 15:22

lena8 pisze:
24 lut 2020, 11:48
Mam pytanie, czy dodajecie teraz szablony dokumentów w postaci pism do wniosków (o rozpatrzeniu wniosku) i umów, czy tylko załączniki do wniosków? czy dobrze rozumiem, że załączniki do wniosków należy dodać w formacie pdf lub jpg, a szablony pism w libreoffice?
Z pismami mogę nie wyrobić się do końca miesiąca, a to chyba możemy zmienić później. I tak, jak Ty - myślę, że załączniki w PDF, a pisma w libreoffice.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2020, 10:11

Z tych informacji które otrzymaliśmy wzory pism do wniosków i umów możemy uzupełnić już po ogłoszeniu nabory a teraz i tak nie mam na to czasu
ewaaa
Stażysta

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x