karta oceny merytorycznej - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 25 lut 2020, 8:55

Myśleliśmy, że kartę oceny merytorycznej przerzucimy sobie do SOW z poprzednich lat, ale nie udało się, ponieważ nie ma we wnioskach informacji, które chcielibyśmy uzyskać do oceny. Może ktoś dorzucić inne kryteria niż te, co my mamy:
- student;
- orzeczenie znaczne;
- niepełnosprawność sprzężona;
- pierwszy raz dofinansowanie;
- samodzielne gospodarstwo;
- teren wiejski;

i co jeszcze można?
Matix
Stażysta
Od: 05 kwie 2017, 14:45
Zajmuję się: dofinansowania

Napisano: 25 lut 2020, 10:05

Myślałam podobnie że zrobię kartę taką jak w ubiegłym roku ale też stwierdziłam że skoro nie ma tych informacji we wniosku to sobie daruję i wychodzę z założenia że im mniej tym lepie, zostaję przy dodatkowych:
- znaczny stopień 5 pkt
- pierwszy raz dof na ten cel 10 pkt
- dzieci i młodzież realizujące obowiązek szkolny, uczące się w szkołach ponadgimnazjalnych i ponadpodstawowych 15 pkt,
- osoby studiujące 20 pkt
Zastanawia mnie tylko kwestia uzasadnienia wniosku do tej pory też mieliśmy za to punkty a teraz nawet nie jest to uwzględnione w tych "dodatkowych" kryteriach które są proponowane w SOW. Nie będzie to łatwe to zrealizowania bo wydaje mi się że jeśli wprowadzimy to kryterium to system automatycznie przyzna punkty jeśli cokolwiek będzie napisane w uzasadnieniu nie zastanawiając się czy uzasadnienie ma "sens"
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 25 lut 2020, 12:03

Ja w tym roku rezygnuję z oceny uzasadnienia. Do tych kryteriów, które podane są wyżej dorzucam - wnioskodawca lub dziecko/podopieczny porusza się przy pomocy wózka inwalidzkiego. Wynika to z informacji o rodzajach niepełnosprawności (05-R).
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2020, 12:32

Czy ktoś dodawał już do karty oceny merytorycznej swoje kryteria?

Ja własnie próbowałam to zrobić i kiedy przyznawałam punkty ("Wartość"- pole obowiązkowe), pojawił się problem. Uznałam, że w tę WARTOŚĆ wpisujemy ilość punktów, które chcemy przyznać. Oto, co mi się zadziało:
Przyznałam 5 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt duża. Wartość maksymalna to 0,00
Przyznałam 0 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt mała. Wartość minimalna to 1,00
Przyznałam 1 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt duża. Wartość maksymalna to 0,00

Ktoś wie, co robię źle?
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2020, 12:35

PCPR-Trz pisze:
25 lut 2020, 12:03
Ja w tym roku rezygnuję z oceny uzasadnienia. Do tych kryteriów, które podane są wyżej dorzucam - wnioskodawca lub dziecko/podopieczny porusza się przy pomocy wózka inwalidzkiego. Wynika to z informacji o rodzajach niepełnosprawności (05-R).
Dzwoniłam do PFRONu do Warszawy i otrzymałam informację, że jeśli chodzi o uzasadnienie to pewnie automatycznie system przyzna max ilość punktów jeśli przy tym kryterium wpiszemy 10 pkt to tyle przyzna jeśli cokolwiek będzie w tym uzasadnieniu wpisane u nas było do tej pory tak że przyznawaliśmy max 10 ale jak było jedno zdanie to np 5 pkt i jeśli chcemy mieć możliwość stopniowania tych punktów mamy to zgłaszać do zespołu SOW i oni to ewentualnie zmodyfikują ale wtedy musielibyśmy indywidualnie te uzasadnienia oceniać ... więc odpuszczam jeśli chodzi o ten rok.
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 25 lut 2020, 14:41

PCPR-Trz pisze:
25 lut 2020, 12:32
Czy ktoś dodawał już do karty oceny merytorycznej swoje kryteria?

Ja własnie próbowałam to zrobić i kiedy przyznawałam punkty ("Wartość"- pole obowiązkowe), pojawił się problem. Uznałam, że w tę WARTOŚĆ wpisujemy ilość punktów, które chcemy przyznać. Oto, co mi się zadziało:
Przyznałam 5 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt duża. Wartość maksymalna to 0,00
Przyznałam 0 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt mała. Wartość minimalna to 1,00
Przyznałam 1 pkt, dostałam komunikat: Wartość zbyt duża. Wartość maksymalna to 0,00

Ktoś wie, co robię źle?
Suma wszystkich punktów nie może przekroczyć 100. Chcąc dodawać nowe kryteria ocen musisz usunąć to kryterium wprowadzone przez PFRON a dotyczące ,,Osoby studiujace" za które to kryterium PFRON dał 50 pkt
Majka1011
Stażysta
Od: 27 kwie 2017, 8:29
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 25 lut 2020, 15:17

Bardzo dziękuję. Zadziałało.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2020, 15:51

my będziemy mieć tak
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 25 lut 2020, 16:15

PCPR-Trz pisze:Bardzo dziękuję. Zadziałało.
Tomasz1981 pisze:
25 lut 2020, 15:51
my będziemy mieć tak
A jaki minimalny próg punktowy sobie ustalacie do bieżącego rozpatrywania wniosków?
Majka1011
Stażysta
Od: 27 kwie 2017, 8:29

Napisano: 26 lut 2020, 9:50

Proszę powiedzcie czy kryteria oceny ustalone przez nas mają wynikać tylko z wniosku? to znaczy, że system automatycznie będzie przydzielał określone punkty na podstawie informacji z wniosku? myślałam że przygotuje jeszcze dodatkowy załącznik gdzie będę miała informacje do oceny merytorycznej ale jak to ma tak wyglądać to ten pomysł jest bez sensu.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x