duplikat - krok po kroku - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 cze 2016, 12:49

bardzo proszę poradźcie, co zrobić.
Pan zgłosił mi, że zgubił KDR i wnosi o duplikat. Cy ktoś z Was może mi wytłumaczyć krok po kroku jak to wprowadzić w system (rozumiem, że najpierw muszę w jakiś sposób unieważnić tę kartę, a potem wprowadzić nowy wniosek o duplikat, tak?). Druga sprawa, co z opłatą? jak rozliczyć te 9,21 zł?... będę bardzo wdzięczna za pomoc (pierwszy raz mam przypadek duplikatu)
kdr

Napisano: 27 cze 2016, 8:30

wprowadzić nowy wniosek, zaznaczyć "wnoszę o przyznaniu duplikatu...", przebrnąć te wszystkie uzupełnienia braków, wejść w zakładkę "rodzina" - powiązać z rodziną, przyznać karty, zamówić karty. Potem unieważniasz tą, która została zgubiona i podajesz powód unieważnienia. W wieeeeeeeelkim skrócie.

Wnoszę o przyznanie Nagrody Nobla dla programisty tego SI KDR, jak można było spieprzyć tak proste i banalne rzeczy...
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2016, 9:40

mkaz widzę ze przebrnąłeś przez program to zapytam czy dobrze zrobiłem.

rodzina złożyła o przedłożenie karty na 1 dziecko.

wiec wprowadziłem nowy wniosek..i zaznaczylem przy pozostałych czlonkach rodziny, ze nie wnosze o przyznanie karty
a przy tym 1 dziecko wniosek o przedluzenie karty

i po tym rozpatrzenie...przy tym 1 dziecko zaznaczylem pozytywne
a przy pozostalych pozostaw bez rozpatrzenia /inaczej program nie chcial mnie wypusic/
i rodzine dopisalem do juz istniejacej w systemie..

wszysto dobrze zrobione czy mozna krocej jakos klikac by przedluzyc karte dla rodziny ktore juz je ma wydane.../bo przy tych co niezamawialem karty musialem kliknac pozostaw bez rozpatrzenia nie logiczne to/

strasznie duzo klikania w programie by przedluzyc karte i strasznie nie logicznie obluguje sie to w programie np. poprzez dopisanie do rodziny, ktora jzu jest w systemie...
1986

Napisano: 06 lip 2016, 9:32

Do 1986. Odnośnie dodania nowego członka rodziny nie trzeba wpisywać całej rodziny tylko tego członka, który przybył i połączyć z rodziną, która posiada już kartę. Tak samo z przedłużeniem ważności karty. Zamawiałam już parę i jest ok
Alicja12

Napisano: 06 lip 2016, 11:13

Alicja12 pisze:Do 1986. Odnośnie dodania nowego członka rodziny nie trzeba wpisywać całej rodziny tylko tego członka, który przybył i połączyć z rodziną, która posiada już kartę. Tak samo z przedłużeniem ważności karty. Zamawiałam już parę i jest ok
aha dzieki..tylko jednego wprowadzamy i łaczymy go z rodzina..

faktycznie wtedy bym nie musial zaznaczac ze nieprzyznaje na tych co mieli.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x