DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt...
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
Re: DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt...
Art. 24 ust. 4-6
-
- Referent
- Zajmuję się: PRACOWNIK SOCJALNY
- Kontakt:
Kochani, czy w informacji powołujecie sie na art. 50 z nowej ustawy
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Te art mówia o tym że to samo gosp domowe nie moze dostac dodatk na inne zródło ciepła natomiast ja (i ludzie) pytam o to czy inne osp domowe tez nie może? Szukam podstawy prawnej
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Nie usuną bo zapisali to w ustawie, art. 27 ust. 2. Czego kompletnie nie rozumiem. Jak wszystkie wnioski na pellet którym wydaje decyzje odmowne maja mi teraz oswiadczyc ze nie składali wniosków o weglowy jesli składali. A nawet jesli składali to na podstawie złożenia wniosku na weglowy moge odmówic na pelletowy? Przeciez nie ma na to podstawy prawnej. Zwyczajne pomyłki bo myśleli ze ze to jest jeden wnioske dla wszytskich zródeł. Czy do prokuratury ich wysłac bo oswiadczaja cos co kaze im ustawa bo nie przewiduje dla nich innych druków....Marek1992 pisze: 20 wrz 2022, 8:26 Mam nadzieję, że usuną zapis w oświadczeniu, że "ani nie został złożony wniosek o wypłatę tego dodatku", bo budzi kontrowersje (odnośnie węglowego).
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Może chodzi o to bardziej, że ktoś oświadczy, że nie korzystał, bo złożył dopiero wniosek i ma nie przyznany jeszcze - więc żeby tego uniknąć to musi oświadczyć, że się nie ubiega o ten dodatek. A jak się ubiega, to chyba trzeba poczekać na rozstrzygnięcie w sprawie węglowego - jak dostanie, to wtedy odmowa na ten dodatek dla gospodarstw domowych.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: "niesegregowane"
- Kontakt:
Art 24.ust 4 W przypadku gdy pod jednym adresem miejsca zamieszkania zamieszkuje więcej niż jedno gospodarstwo domowe, jeden dodatek dla gospodarst domowych przysługuje dla wszystkich gospodarstw domowych zamieszkujących pod tym adresem.kalina.malina pisze: 20 wrz 2022, 10:21Te art mówia o tym że to samo gosp domowe nie moze dostac dodatk na inne zródło ciepła natomiast ja (i ludzie) pytam o to czy inne osp domowe tez nie może? Szukam podstawy prawnej
Czyli....złożono 3 wnioski z tego samego adresu. Rozpatruje pozytywnie pierwszy z nich, reszta "bez rozpatrzenia.... czyli zgodnie w powyższym przepisem to tak jakbym przyznała dodatek dla wszystkich trzech gospodarstw ale temu pierwszemu wnioskodawcy?
Czyli zamykamy drogę pozostałym gospodarstwom z tego samego adresu do złożenia wniosku o dodatek węglowy, czy tez odwrotnie.
Czy ja to dobrze rozumiem, czy może moja interpretacja idzie juz za daleko?

-
- Starszy referent
- Kontakt:
Jaski sens to ma ale jak uzasadnisz odmowe dodatku np na drewno czy pellet z powodu tego że inne gosp domowe z tego adresu juz uzyskało dodatek na węgiel (swoją droga np na inny piec czy koze). Napisac ze wszytskie gosp juz dostały ten dodatek? To ktos powie ze przeciez on nie dodstal, jego wniosek pozostawiono bez rozpoznania.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: "niesegregowane"
- Kontakt:
Absolutnie się z Tobą zgadzam, brak w tym sensu, ale ja już dawno przestałam się go doszukiwać w tych przepisach.
Uzasadnienie odmowy musiałoby być zapewne dokładnie takie jak napisałaś, czyli oderwane od logiki, ale zgodne z przepisem. Coś czuję, że ilość odwołań załamie pracowników SKO
Uzasadnienie odmowy musiałoby być zapewne dokładnie takie jak napisałaś, czyli oderwane od logiki, ale zgodne z przepisem. Coś czuję, że ilość odwołań załamie pracowników SKO

-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
A co z definicją głównego żródła ciepła? Ile tych głównych żródeł jest???Jeśli wszyscy skadali na węglowy, to nagle kocioł na pelet drzewny nie może byc głównym źródłem chyba....kalina.malina pisze: 20 wrz 2022, 11:11 Jaski sens to ma ale jak uzasadnisz odmowe dodatku np na drewno czy pellet z powodu tego że inne gosp domowe z tego adresu juz uzyskało dodatek na węgiel (swoją droga np na inny piec czy koze). Napisac ze wszytskie gosp juz dostały ten dodatek? To ktos powie ze przeciez on nie dodstal, jego wniosek pozostawiono bez rozpoznania.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
A co z wszystkimi do odmowy z powodu drewna czy pelletu w ceebie? Jesli wydam im odmowy weglowego to nie dostana innych dodatków ponoiewaz nie oswiadcza ze nie składali nigdy wniosku?
Oprócz DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt... - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
dodatek węglowy konto spółdzielni mieszkaniowej
Dodatek węglowy funkcja c.o i c.w.u
Sygnity - Lista wniosków ze wspólnym adresem zamieszkania
Dostaniecie coś ze środków na obsługę?
Wzór informacji dot. przyznania dodatku węglowego
Złość wnioskodawców
Dodatek węglowy
zmiana składu rodziny po wypłacie dodatku osłonowego
dom w innej gminie niż miejsce zamieszkania
Dodatek węglowy-procedura postepowania
Dorosłe rodzeństwo i dwa gospodarstwa na 1 lokal
dodatek węglowy pytanie
deklaracja na piec nie oddany dom
Naruszenie dyscypliny finansów publicznych!!!
Kotłownia
wysyłka informacji o przyznaniu