Mieliście taki przypadek, ze klientka pobierała św. pielęgnacyjne pkt 7 i 8 dotyczy, orzeczenie ważne jeszcze przez kilka lat, w trakcie tego orzeczenia wystąpiła do PZON o drugie orzeczenie, w którym pkt 7 nie dotyczy, 7 - dotyczy. Po odwołaniu WZON utrzymał w mocy orzeczenie PZON, czyli bez wymaganego pkt 7 orzeczenia. Co ze świadczeniem pielęgnacyjnym w takim przypadku?
nie wiedziałam co mam z tym zrobić
decyzja zp na stałe wg orzeczenia
dzowniłam co pcpr
powiedzieli że oba orzeczenia są ważne i jedno drugiego nie dyskwalifikuje
i to na stałe nadal jest ważne.
Pan do dzis posiada dwa orzeczenia
Miałam przypadek, że ZUS Panią uzdrowił, a wg PCPR nadal była znacznie chora. dzwoniłam do UW i tam mi powiedzieli, ze nie jestem osobą władną do tego aby decydować, które orzeczenie jest ważniejsze. Płaciłam do końca orzeczenia z PCPR.
nie wiedziałam co mam z tym zrobić
decyzja zp na stałe wg orzeczenia
dzowniłam co pcpr
powiedzieli że oba orzeczenia są ważne i jedno drugiego nie dyskwalifikuje
i to na stałe nadal jest ważne.
Pan do dzis posiada dwa orzeczenia
Czyli ma jednoczesnie i umiarkowany i lekki stopień i wy nich t nic ni przeszkadza? gzie sens gdzie logika....
Skoro miała 7 i 8 pkt wymaga , a teraz tego nagle nie ma w trakcie, a ten sam Organ wydał orzeczenie - czyli PZON, a WZON utrzymał w mocy, to chyba trzeba uchylić decyzję?
Czy oba orzeczenia mają te same kody niepełnosprawności? Czasem jest tak, że ktoś ma dwa różne orzeczenia z różnymi kodami niepełnosprawności.
Napisz pismo do PZON o wyjaśnienie, które orzeczenie jest aktualne.
U nas był taki przypadek, wystąpiliśmy z pismem o wyjaśnienia, i PZON odpisał że oba są ważne