Czy są jakieś wytyczne ile na osobę można wydać kg jabłek w ramach bezpłatnej dystrybucji ???? Chodzi mi o program "Dalsze tymczasowe wsparcie producentów owoców i warzyw (Dow III)" Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnych zapisów - tylko że dla osób potrzebujących.....
Mam pytanie a na jaki przepis powolaliscie sie wydajac jablka? Mozna prosic wzor zarzadzenia? Kto was kontrolowal? Pytam sie bo odgornie dostalismy aby zglosic dystrybujcje jablek i teraz zaczynam sie zastanawiac czy musimy przestrzegac kryterium? Jezeli ktos ma doswiadczenie podzielcie sie prosze
Jabłka mamy mieć z Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej są oni uznani (wpisani do rejestru) w ARR jako instytucja charytatywna mogąca przystąpić do programu "Dalsze tymczasowe wsparcie producentów warzyw i owoców " jabłka te są przeznaczone do bezpłatnej dystrybucji tylko nie ma dokładnie określone komu można je wydać - to znaczy my nie znaleźliśmy nigdzie takich wytycznych i stąd moje pytanie na forum. A co do rozładunku ciężkich skrzynek - mamy załatwiony przez wójta wózek widłowy z kierowcą, zorganizowaną pomoc pracowników gospodarczych z gminy .
Dzisiaj też otrzymałam pismo i wynika z niego z niego że to organizacje zrzeszone w ZFOS mają prawo do wydawania jabłek. U nas np. jest to jedno stowarzyszenie i myślę że to ono otrzyma te jabłka. A u was to robią ośrodki pomocy?
my sami wpisaliśmy się do rejestru i wydaliśmy kwiecien-czerwiec prawie 80 ton, mamy zarzadzenie, listy, pomagaja nam wolontariusze z naszych klientów , wszyscy są zadowoleni , przed nami kolejne 22 tony, fajna sprawa