hehe, dobre. dopóki nie zostali wezwani do odpowiedzi Elmer i kb to nikt się nie odezwał, a więc aaa słucham...aaa pisze:jank - to się nazywa ograniczenie swobody wypowiedzi
Co masz na myśli pisząc o pełnym dochodzie?jank pisze:hehe, dobre. dopóki nie zostali wezwani do odpowiedzi Elmer i kb to nikt się nie odezwał, a więc aaa słucham...aaa pisze:jank - to się nazywa ograniczenie swobody wypowiedzi
I za powyższe cenię Kronosa79!kronos79 pisze:Co masz na myśli pisząc o pełnym dochodzie?jank pisze:hehe, dobre. dopóki nie zostali wezwani do odpowiedzi Elmer i kb to nikt się nie odezwał, a więc aaa słucham...aaa pisze:jank - to się nazywa ograniczenie swobody wypowiedzi
Dochód z roku bazowego - Dochód z działalności opodatkowanej na zasadach ogólnych dokumentuje się podstawowym zaświadczeniem z US lub oświadczeniem stanowiącym załącznik do rozporządzenia.
Dochód z roku bazowego - Dochód z działalności opodatkowanej ryczałtem dokumentuje się oświadczeniem stanowiącym załącznik do rozporządzenia.
Dochód uzyskany w rozumieniu ustawy - niezależnie od formy opodatkowania dokumentuje się oświadczeniem przedsiębiorcy. Jak zawsze dochód z miesiąca następującego po rozpoczęciu działalności.
Na myśli mam to że jak rozpoczęła działalność w lutym to za marzec ma przynieść oświadczenie. Tak wogóle to mi tego nie zgłosiła i jak oświadczy jakąś dużą kwotę to może przekroczyć i będą NP. A jak są NP to decyzję na rodzinne uchylam od teraz od września i za okres marzec-sierpień decyzja NP??aaa pisze: Co masz na myśli pisząc o pełnym dochodzie?
całkiem niedawno ktoś mi na tym forum udzielił informacji (sprawa dotyczyła NP w VII a ujawnione w VIII), że mam uchylić decyzję od sierpnia, a za lipiec decyzja o NP. takie jest orzecznictwo sądów administracyjnych że nie można uchylać wstecz.aaa pisze:Dochód za marzec - jeżeli przekroczenie to uchylasz od kwietnia i np IV-VIII, jeżeli za wrzesień jeszcze nie poszła wypłata!